Če želimo preveriti, ali smo pozitivni na koronavirus, lahko odslej zavijemo kar v trgovino. V reklamnem katalogu in na policah tega slovenskega trgovca so se pojavili testi na koronavirus.

Mercator na zadnji strani današnjega reklamnega letaka oglašuje teste za covid-19, s pomočjo katerih lahko testiranje s slino doma opravimo kar sami. 

V Mercatorju za Mariborinfo pojasnjujejo, da gre za izdelek 'Hitri antigenski test na covid-19 v slini Hygisun', ki je namenjen za enkratno uporabo in samouporabo. »Hipersenzitivno koloidno zlato omogoča kakovostno odkrivanje antigena koronavirusa-19 v slini,« pojasnjujejo.

Komplet, ki ga lahko kupimo v 103 Mercatorjevih supermarketih in hipermarketih po Sloveniji, vsebuje epruveto s tekočino, zbiralnik sline, testno ploščico in kapalko. Priložena so tudi navodila za uporabo in pojasnila o rezultatih. Test stane 9,99 evrov.

Test namenjen le lastni informaciji in ne vstopu v gostinske lokale ali prehajanju mej

Proizvajalec testov je podjetje Anbio Biotechnology, so pa ti na voljo v trgovinah tudi nekaterih drugih držav Evropske unije, med njimi v Nemčiji. 

V trgovini pojasnjujejo, da je izdelek namenjen lastni informaciji, za pridobitev uradnega potrdila o izvidu pa mora test izvesti strokovni in pooblaščeni izvajalec. 

Mercator: Testi lahko prispevajo k splošni preventivi

Na vprašanje, zakaj so se odločili za prodajo testov za samotestiranje, v Mercatorju odgovarjajo, da poznajo potrebe in želje kupcev, zato poskušajo vedno znova ponuditi inovativne izdelke, ki ustrezajo aktualnim potrebam kupcev in predstavljajo neko dodano vrednost. 

»Menimo, da lahko covid-19 testi za samouporabo prispevajo k splošni preventivi,« pojasnjujejo. Dodajajo, da je dobavitelj v stiku s pristojnimi organi, torej z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje. 

Uporaba hitra in enostavna

Hitre teste smo preizkusili tudi v uredništvu. Njihova uporaba je precej enostavna, saj vzame le kakšno minuto. Nato je treba 15 minut počakati na rezultat.

Če se obarva le ena črtica, smo negativni na koronavirus, če se pojavita dve, smo okuženi. Na srečo v uredništvu nismo potrdili okužbe s covid-19.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
pohorskisvizec (nepreverjen)

Zdaj grem po njega! Pa dd in ragnarja zraven vzamem!

SLO (nepreverjen)

ha,ha,ha,he,he,he,...

In reply to by pohorskisvizec (nepreverjen)

Ragnar The King (nepreverjen)

vzami ti s sabo tvojo
mamo

In reply to by pohorskisvizec (nepreverjen)

Ragnar The King (nepreverjen)

Kdaj prideš po mene, pa čelado mej na glavi, priporočam.

In reply to by pohorskisvizec (nepreverjen)

Heh (nepreverjen)

Zakaj? Tok smrdiš da človeka kar v faco udari, ko se ti približa? Verjetno misliš, da je tuširanje vladna zarota, da zapraviš več na vodi/elektriki/milu.

In reply to by Ragnar The King (nepreverjen)

Starejše novice