Foto: Facebook profil Koča na Žavcarjevem vrhu, Špela Debeljak
Koča na Žavcarjevem vrhu jutri ponovno odpira svoja vrata. Vsi pohodniki in ljubitelji narave ne smete spregledati njene ponudbe.

Pogovarjali smo se z Andrejem Krštincem, ki sicer vodi Pivarno na Glavnem trgu in v središču Maribora že nekaj let zapored organizira Beer Fest, zaradi njega pa bo ponovno zaživela Koča na Žavcarjevem vrhu.

»Pivarna deluje med tednom, koča pa je odprta med vikendom, tako da tukaj ne vidim težave. Imam super ekipo, s katero bomo in v pivovarni in na koči kos vsem izzivom,« je za Mariborinfo povedal Krštinc.

Krštinc se je za upravljanje koče odločil, da bi lahko v njej popravil vse tisto, kar ga je drugod motilo: »Žavčarjev vrh in kočo sem obiskoval že nekaj let. Zmeraj mi je bil všeč ambient, narava, lep pogled na Maribor in Pohorje in mir, ki ga nudi. Sicer pa sem obiskal že kar nekaj koč v Sloveniji in tujini. Določene zadeve so me včasih motile in odločil sem se, da zdaj sam zagrabim priložnost, ki mi je bila ponujena in naredim korak v smer prevetritve in posodobitve ponudbe v kočah.«

Ponudba bo temeljila na tradicionalni hrani, a bo obenem tudi posodobljena

»Ponudba bo temeljila na tradicionalni hrani in ostali ponudbi, ki je bila v koči prisotna že zdaj. Ponudbo pa bomo posodobili; ponujali bomo kraft pivo številnih domačih mikropivovarn, ponujali bomo gin mariborskih proizvajalcev Maister Gin, kavo iz Tovarne kave iz Maribora in vina vinogradništva Jarc in Protner. Pri hrani ostajamo zvesti tradiciji, ponujali bomo enolončnice, domače mesnine, občasno pa bomo imeli tudi hrano prilagojeno trendom, s katero bomo skušali kočo približati mlajšim generacijam,« je še povedal Krštinc.

»Jutri bo v ponudbi kar nekaj dobrot, za lačne in za žejne, ponujali pa bomo tudi pijačo dobrodošlice, tako da ste vsi lepo vabljeni,« pa se Krštinc veseli vsakega obiskovalca posebej.

Foto: Facebook profil Koča na Žavcarjevem vrhu, Špela Debeljak

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice