Slika je simbolična.
Takšno je epidemiološko stanje v podravski regiji.

V Sloveniji so včeraj, 21. maja, opravili 3805 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 383 novih okužb, gre za 10,1-odstotni delež okužb. 

Opravljenih je bilo tudi 43.604 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

S pomočjo Covid-19 Sledilnika smo preverili, kakšno je epidemiološko stanje v pomurski regiji po včerajšnjem dnevu. 

V Podravju 51 okužb v 18 občinah 

Največ novih primerov so našteli v občini Ormož, kjer so zabeležili devet okužb. Sledita občini Maribor in Ptuj, kjer so potrdili osem novih primerov. 

V občini Miklavž na Dravskem polju imajo pet novih okužb, v Markovcih pa štiri. Po dve okužbi so v minulem dnevu potrdili v občinah Šentilj, Dornava, Podlehnik in Videm.

Po eno novo okužbo so včeraj zabeležili še v občinah Hoče - Slivnica, Pesnica, Kidričevo, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Destrnik, Hajdina, Kungota, Lovrenc na Pohorju in Zavrč. 

Osemnajst podravskih občin je bilo včeraj brez novih okužb, v Podravju pa je trenutno 265 aktivnih primerov okužbe s koronavirusom. 

V Univerzitetnem kliničnem centru Maribor se trenutno zdravi 54 covidnih bolnikov, od tega jih je 19 na oddelku za intenzivno terapijo. V Splošni bolnišnici dr. Jožeta Potrča Ptuj se zaradi koronavirusa zdravijo štirje bolniki, nihče ni na intenzivnem oddelku.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice