Majhni koraki vodijo do velikih sprememb. Tokrat lahko s pisanjem pisma narišete nasmeh na obraz starejših in osamljenih.

Starejše osebe so velikokrat odrinjene od družbe. Stiska se še toliko bolj poveča ob izgubi svojcev, ko se soočajo z osamljenostjo. 

Karitas si tako prizadeva k lajšanju grenkih tegob. V okviru dobrodelne akcije poskušajo z majhnimi dejanji razveseliti tiste, ki to najbolj potrebujejo. 

Da starejše osebe, še posebej osamljene, ne bi postale pozabljene, so na Karitasu sklenili, da bo v mescu novembru potekala dobrodelna akcija YoungCaritas - Pismo za lepši dan. V akciji lahko sodelujete od od 10. novembra do 1. decembra. 

Delo, ki vzame majhno časa, a pomeni veliko

Mladi prostovoljci so si zastavili cilj, da z skromnimi dejanji nekomu polepšajo dan.  S pisanjem pisma, ki ne vzame veliko časa, lahko naredite nepredstavljivo spremembo.

Kako poteka akcija?

Za spreminjanje sveta na boljše so potrebni preprosti koraki. Na spletni strani Karitas izpolnite obrazec, nato boste prejeli elektronsko pošto s podrobnejšimi navodili in napišete pismo ter ga pošljete na slovensko Karitas.

Skupina mladih prostovoljcev pa bo poskrbela, da bo vaše pismo priromalo do osamljene osebe, ki bo pisma zagotovo neizmerno vesela. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice