FOTO: PGD Radlje, Facebook
Nad nas se zgrinjajo temni oblaki, gasilci pa že hitijo na pomoč.

Popoldne bo spremenljivo do pretežno oblačno, opozarja Agencija RS za okolje. Nastajale bodo plohe in nevihte, ki se bodo ponekod nadaljevale tudi v noč. Možni so tudi krajevni nalivi.

Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 28, na Primorskem ob šibki burji okoli 30 stopinj Celzija. 

Ponekod tako neurje že povzroča preglavice, gasilci PGD Radlje pa so se že odpravili na pomoč v Vuzenico, težave pa Uprava RS za zaščito in reševanje javlja tudi iz Mute.

Portal Neurje.si je poročal, da je na območju Mute padlo več kot 100 milimetrov padavin v zelo kratkem času, zato so hudourniki in potoki poplavljali. Iz Slovenskih železnic pa so prek Twitterja objavili, da je zaradi plazu do nadaljnjega zaprta koroška proga.

Regijski poveljnik Civilne zaščite Alan Matijevič je za STA povedal, da so gasilci na terenu in delajo po najboljših močeh, da bi občanom pomagali pri odpravi posledic neurja. Veliko je po njegovih besedah poplavljenih kleti, nekaj je tudi še drugih plazov, ki ogrožajo objekte.

Razmere se sicer umirjajo, a padavine se nadaljujejo, padavinska celica pa kroži in se obnavlja. Zato še nekaj časa pričakuje potencialne težave.

Zaradi nespametnega ravnanja voznikov v nevihti je bil za krajši čas zaprt tudi predor Kastelec na primorski avtocesti. Vozniki so namreč ustavljali v predoru zaradi toče, poroča STA.

Kakšno vreme se nam obeta v naslednjih dneh?

Podobno vreme bo tudi jutri, le padavine bodo nekoliko manj pogoste. Jutranje temperature bodo od 15 do 20, na Goriškem in ob morju okoli 22, najvišje dnevne od 22 do 28, na Primorskem do 31 stopinj Celzija.

V ponedeljek in torek se vreme še ne bo ustalilo. Predvsem sredi dneva in popoldne bodo še krajevne plohe in nevihte. Na Primorskem bo več sonca, pihala bo šibka burja.

Predvsem na Primorskem lahko do večera nastanejo posamezne močnejše nevihte.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice