FOTO (levo): Primož Gosak, Facebook
Ta vikend se bo na Mariborskem Pohorju dogodila dirka za svetovni pokal. A nekdo je nečloveško posegel na teren.

Na Pohorju se obeta ta vikend vrhunec dogajanja, ko bodo tekmovali najhitrejši 'spustaši' sveta. Tekmovalni del svetovnega pokala se bo začel v petek z uradnimi treningi, v soboto sledijo kvalifikacije, v nedeljo pa finali.

A nekdo je to priložnost iz nejasnega razloga izkoristil in med dvema drevesoma, ki stojita ob progi, napeljal žico. Ta bi lahko ob takšni hitrosti, ki jo dosegajo tekmovalci, nekomu izmed njih prerezala vrat. 

Na fotografiji je ravno Tahnée Seagrave, ena bolj talentiranih tekmovalk v spustu z gorskimi kolesi. Ne le, da bi se spust lahko končal tragično, prav takšna luč bi padla tudi na celoten Bike Park Pohorje in njegove organizatorje, ki se trudijo skrbeti za mednarodno tekmovanje na tako visokem nivoju in tudi za popestritev mariborske turistične ponudbe. 

In če se zdi, da je ta situacija resnično neverjetna, pa komentarji pod objavo na Facebooku razkrivajo, da se to dogodi kar večkrat.

To so nam potrdili tudi iz Marproma, vendar pa so pojasnili, da je bila žica nastavljena izven Bike Park Pohorja in ne tamkajšnji progi.

»Z dogodkom smo bili seznanjeni, zaradi njega pa smo že včeraj tudi podali prijavo na policijsko postajo. Žica se ni nahajala na progi v Bike Parku Pohorje, temveč na eni od stez izven njega, na zasebnem zemljišču, ki ni v naši pristojnosti. Ne glede na to tovrstna ravnanja obsojamo, saj so za obiskovalce Pohorja izjemno nevarna. Tako upamo, da bodo policisti čim prej ugotovili, kdo stoji za njimi,« je pojasnil Miha Rubin iz Marproma.

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Nea reči (nepreverjen)

To lastniki zemljišč in okoljevarstveniki že leta nastavljajo, glavni namen tega je preprečevanje vožnje z kroserji.

Katja7 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Pravilno.Kdo jim daje pravico,da divjajo po zasebnih zemljiscih?Torej si vzamem jaz pravico,da grem k njim domov,tebi nic,meni nic in norim po njihovih bajtah in stanovanjih,dvoriscih itd?????Menda pa lahko lastnik zasciti svojo last...zdaj pa divjaki jokcajo in objavljajo slike v javnosti.Mislim..ding dong...

Nisem robot (nepreverjen)

Ločiš med svojim stanovanjem/bajto in hribom, ki je tam stal dolgo pred nami in bo stal tudi ko nas vseh skupaj ne bo več? Nekaj je lastnina, nekaj pa naravni pojav, do katerega izkoriščanja imajo nekateri lastninsko pravico. Bo šlo?

In reply to by Katja7 (nepreverjen)

LudiRudi (nepreverjen)

Hrib je naravni pojav ? Hahaha.... cepec zabiti...

In reply to by Nisem robot (nepreverjen)

Nisem robot (nepreverjen)

Oprosti Rudi, če sem se zmotil in si Pohorje lastnoročno nanosil in nasul.

In reply to by LudiRudi (nepreverjen)

12 (nepreverjen)

Pise privat lastnina...lastnino je treba spostovat...zdaj ali je pa z zico primerno oznacit in zavarovat je pa drugo vprasanje.....
Vsekakor bombasticen naslov.marprom in bikepark z privat nima nic

Katja7 (nepreverjen)

@nisem robot...ding dong....PRIVAT ZEMLJISCE.Bo slo?

Nisem robot (nepreverjen)

Na srečo ne živimo na delu planeta, kjer je napis PRIVAT ZEMLJIŠČE dovolj, da si na njem sodnik in rabelj obenem. Moraš biti res sprevržena, da se ti zdi upravičen umor ali povzročitev hujše telesne poškodbe na ta račun.

In reply to by Katja7 (nepreverjen)

elementarno (nepreverjen)

pohorje ni privat zemljisce prasica grda

In reply to by Katja7 (nepreverjen)

LudiRudi (nepreverjen)

Vsak drugače mislečih od tistih ,ki zlorabljajo zakonodajo pod pretvezo športnega dogodka je za dobičkarje državni sovražnik in eko terorist prosto po bademajsteru Počivavšku .

Starejše novice