Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca bo zaradi epidemije s COVID-19 deloval spremenjeno do preklica.

Spremembe začnejo veljati z današnjim dnem za zobozdravstveno varstvo otrok in odraslih ter zdravstveno varstvo žensk oziroma od jutri, za zdravstveno varstvo otrok, mladine ter odraslih.

V Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca poudarjajo, da ambulante družinske medicine, Služba za zdravstveno varstvo predšolskih otrok, Služba za zdravstveno varstvo šolskih otrok ter Zobozdravstveno varstvo za otroke in odrasle ne delujejo več na ravni osebnega izbranega zdravnika ali zobozdravnika.

Zdravstveno varstvo odraslih

V primeru, da ste oboleli in imate možnost elektronskega komuniciranja, pišite na elektronski naslov [email protected] o nujnih podrobnostih svojega obolenja.

V primeru, da te možnosti nimate, pokličite na telefonsko številko ambulante osebnega izbranega zdravnika ali na 02/228 62 00 in spremljajte navodila odzivnika, ki vas bo prevezal do strokovnega medicinskega osebja.

»Prosimo za potrpežljivost, saj pričakujemo večjo obremenjenost telefonskih linij,« sporočajo v Zdravstvenem domu Dr. Adolfa Drolca.

Strokovno osebje vas bo na osnovi vaših opisanih podrobnosti napotilo na eno izmed najbližjih lokacij zdravstvenega doma, ki bodo delovale na naslednjih petih lokacijah:

ZD Maribor (center) – Ulica talcev 5,
ZP Nova vas – Cesta proletarskih brigad 71,
ZP Tezno – Zagrebška cesta 84a,
ZP Rače – Nova ulica 5, 2327 Rače in
ZP Ruše – Tovarniška cesta 51, 2342 Ruše.

 Ambulante bodo delovale po urniku, ki bo objavljen na spletni strani. Informacijo o delovanju vam najbližje ambulante pa vam lahko poda tudi strokovno osebje ob telefonskem pogovoru.

V času nedelovanja ambulante družinske medicine lahko pacienti pokličejo ambulanto za splošno nujno medicinsko pomoč na telefonsko številko 02/333 18 09. V primeru nujne medicinske pomoči pokličite telefonsko številko 112.

Center za medicinsko rehabilitacijo

V naslednjih 14 dneh, predvidoma do 27. marca, so v Centru za medicinsko rehabilitacijo odpovedani vsi redno naročeni pacienti v fiziatrični ambulanti in pacienti, naročeni na fizioterapijo. Izvaja se samo specialistična in fizioterapevtska dejavnost za paciente, ki so napoteni pod stopnjo nujnosti ‘nujno’ in ‘zelo hitro’. Za vse redno naročene paciente bo določen nov termin zdravstvene obravnave.

Zdravstveno varstvo predšolskih in šolskih otrok

V Službi za zdravstveno varstvo predšolskih otrok in v Službi za zdravstveno varstvo šolskih otrok bodo od jutri do preklica delovali na lokaciji Zdravstvenega doma Maribor - enota Center, ki se nahaja na Vošnjakovi ulici 2-4 in na lokaciji Zdravstvenega doma - enota Nova vas, na Cesti proletarskih brigad 71.

Lokacije Gosposvetska cesta 41, Jezdarska ulica 10 in Zdravstveni dom - enota Hoče bodo z jutrišnjim dnem do nadaljnjega zaprte.

Redni preventivni pregledi za otroke in šolarje se v tem času ne bodo izvajali, izjema so preventivni pregledi dojenčkov do 12. meseca starosti, ki vključujejo obvezno cepljenje.

V specialističnih ambulantah se bodo izvajali samo pregledi z napotnico pod stopnjo nujnosti ‘nujno’ in ‘zelo hitro’. Natančne informacije o delovanju posameznih ambulant bodo objavljene na spletni strani vsake ambulante.

Dežurna ambulanta za otroke in mladostnike deluje nespremenjeno.

Zobozdravstveno varstvo otrok in odraslih

Od današnjega dne naprej se v celoti zapirajo zobozdravstvene ambulante. Zobozdravstveno varstvo za otroke in odrasle poteka na Vstopni točki na lokaciji Ulica Kneza Koclja 10, vendar izključno za nujne primere, med 7. in 20. uro. Vsi ostali že naročeni zobozdravstveni pregledi se do nadaljnjega odpovedujejo, pacienti bodo o novih terminih pravočasno obveščeni.

Patronažno zdravstveno varstvo

Patronažno varstvo se bo izvajalo v okviru kadrovskih zmožnosti, po navodilih zdravnikov, pa tudi po strokovni presoji. Informacije lahko prejmete na telefonsko številko 02/22 86 537, od ponedeljka do petka med 6.30 in 14.30, in v soboto do 12.30 ter na telefonski številki 051 394 537, od ponedeljka do petka med 14.30 in 20.00, v soboto, nedeljo in praznikih pa med 12.30 in 20.00.

Zdravstveno varstvo žensk

Z današnjim dnem prenaročujejo vse preventivne preglede v okviru Dispanzerja za ženske. V ginekoloških ambulantah se izvajajo samo izbrani pregledi nosečnic in nujni kurativni pregledi. Pacientke napotnice, recepte urejujejo preko telefona ali elektronskega predala.

Zunanje ginekološke ambulante, Ruše, Šentilj, Miklavž in Sladki Vrh, bodo od torka do nadaljnjega zaprte.

Na Oddelku za radiologijo in Centru za bolezni dojk se danes preneha z izvajanjem vseh preventivnih programov, med drugim ZORA in DORA.

Medicina dela, prometa in športa

Vse zunanje ambulante Medicine dela, prometa in športa se jutri zaprejo. Preventivni pregledi se do nadaljnjega opravljajo v omejenem obsegu. Izvajajo se le nujni pregledi delavcev, od katerih je odvisen nemoten delovni proces in pregledi za podaljšanje vozniškega dovoljenja. Delovala bo samo ambulanta Medicine dela in športa v Sodni ulici 13.

Specialistične ambulante

Paciente obveščamo, da so za naslednjih 14 dni, predvidoma do 27. marca, odpovedani vsi redno naročeni pacienti v specialističnih ambulantah. Izvaja se samo specialistična dejavnost za paciente, ki so napoteni pod stopnjo nujnosti ‘nujno’ in ‘zelo hitro’. Za vse redno naročene paciente bo določen nov termin zdravstvene obravnave.

 
V kolikor ste v zadnjih 14. dneh, pred začetkom bolezni bili izven Slovenije, v endemičnih območjih ali v stiku z osebo, ki ima potrjeno okužbo s koronavirusom in imate povišano telesno temperaturo, z znaki okužbe dihal oziroma kašljate ali težko dihate, ali pa sumite, da bi lahko bili okuženi s koronavirusom, obvezno po telefonu pokličite svojega osebnega zdravnika, kjer boste prejeli vsa potrebna navodila in ne prihajajte v ambulanto.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice