Četudi se v Mariboru obetajo številne zabave, pa si nekateri želijo silvestrovati še zunaj domačega mesta. Preverili smo, kakšno silvestrsko dogajanje obljubljajo drugje.

Največje javno silvestrovanje v Mariboru, z najdaljšo tradicijo v Sloveniji, bo na Trgu Leona Štuklja, kjer bo za odlično zabavo skrbela Nuša Derenda, po polnoči in novoletnem voščilu mariborskega župana Saše Arsenoviča pa bo na oder stopila skupina Pop Design.

Tudi s stojnic na Grajskem trgu bo dišalo po sladkih dobrotah in kuhanem vinu, DJ pa bo zadolžen za energično glasbeno in plesno spremljavo. Tisti, razpoloženi za kulturni večer, pa bodo lahko užival v SNG Maribor ob predstavah Nabucco, Od blizu in Tango.

Raznoliko dogajanje se obeta še v številnih lokalih in restavracijah v središču mesta, skok v leto 2019 pa lahko doživite tudi na Mariborskem Pohorju, saj bo krožno kabinska žičnica vozila tudi v nočnem času.

V Kinu udarnik organizatorji Festivala alternativne kulture FAK obljubljajo posebno elektronsko doživetje, v novo leto pa bo letos možno vstopiti tudi na drsalkah na mariborskem mestnem drsališču.

Silvestrovanje na Trgu Leona Štuklja

Preverili pa smo tudi, kakšno silvestrsko ponudbo ponujajo drugod, v mariborski okolici in po Sloveniji.

Le streljaj od Maribora

V Slovenski Bistrici bo tako zbrane zabaval ansambel Top Show band Vagabundi, medtem ko boste lahko v Rušah silvestrovali na letu vse do rane 4. ure. V Šentilju se lahko udeležite silvestrskega pohoda na Plački stolp.

FOTO: Občina Ruše, Facebook

Brez silvestrskega poljuba? To je zabava za samske ...

Si ne želite silvestrovati v družbi poparčkanih prijateljev ali ostati sami doma? V Ljubljani zato že šesto leto organizirajo spoznavno silvestrovanje za samske, in sicer v prostorih DanceFloor.

Vstopnina zajema 97 evrov, v to pa je vključena bogata kulinarična ponudba (kar 22 različnih jedi za vse okuse: 9 predjedi, 8 glavnih jedi in 5 sladic), bogata vinska ponudba (pijača dobrodošlice, 3 kozarci vina in kozarec penine ob polnoči), pester spoznavni program (6 spoznavnih iger, preko katerih se bomo spoznali prav vsi), silvestrski srečelov (novoletno obdarovanje – izmenjevanje darilc: moški ženskam/ženske moškim) in obdarovanje z doživetji v dvoje (vsak izžreba eno doživetje in ga podari eni izbrani osebi).

Ob tem je obljubljena tudi plesna animacija s profesionalnim plesnim učiteljem, slovenski DJ, manjši ognjemet na zunanji terasi ...

Z novim letom tudi 1950 let od prve pisne omembe mesta

Bi silvestrovali v najstarejšem slovenskem mestu? S skokom v leto 2019 se pričenja tudi praznovanje 1950-letnice prve pisne omembe mesta Ptuj. Na pravljično okrašenih ulicah bodo na najdaljšo noč, od 22. ure, zabavali Karneval band in Bomb Shell band.

Županja Nuška Gajšek pa se je odločila, da bodo s 4000 evri, ki bi jih namenili za ognjemet, raje otrokom omogočili šolo v naravi, plavalne tečaje in podobno.

Mestno drsališče Ptuj

V novo leto z Mišem Kontrecem

Na Trgu zmage bodo Sobočane, in morda tudi vas, v dolgo noč pod od ognjemeta razsvetljenim nebom pospremili Tropik band in Mišo Kontrec.

V Celju raje povratek v petdeseta

Na Krekovem trgu se bo ob 22. uri pričela silvestrska zabava, kjer bo na oder stopila legendarna skupina Rok'n'band, ki svoj poprokovski navdih črpa v petdesetih.

Javna silvestrovanja v Ljubljani za različne okuse

Ta se bodo v središču mesta pričela ob 21. uri., s pestrim programom pa bodo zadovoljili vse okuse. Na Kongresnem trgu bodo nastopili Anabel, Nika Zorjan in po polnoči skupina Victory.

Na Mestnem trgu bodo nastopili Klara Jazbec in Maraaya&Jazzilaz, na Pogačarjevem trgu pa Gala Kvintet ter France in krila.

Za nekoliko bolj alternativen okus pa bo treba zaviti na Trg francoske revolucije k družbi Super Action Heroes, Red Five Point Star in Elvis Jackson.

Na romantični blejski promenadi

Preživite najdaljšo noč v letu na romantični Jezerski promenadi s S.O.S. Kvintetom.

Gorenjska pod padajočimi konfeti

V Kranju bodo na Glavnem trgu od 22. ure rajali z Markom Vozljem in Mojstri, novo leto pa si voščili pod padajočimi konfeti. 

Pri Tartiniju v družbi legendarnih glasbenih okusov

Na Tartinijevem trgu v Piranu se bo zabava pričela ob 22. uri, in sicer ob nagajivih Manouche in legendarnem vokalu Slavka Ivančiča.

V Kopru ob igrivi sapi Kingstonov

Na Carpacciovem trgu bodo ob 20. uri v novo leto popeljali Kingstoni in gost, ki zaenkrat ostaja presenečenje. Izognili pa se ne bodo niti ognjemetu.

Pravljična silvestrovanja za otroke

Naj tudi najmlajši zaradi poznih ur ne izpustijo čarobnih doživljajev ob slovesu starega leta. 

V Celju se bo zabava pričela že ob 10. uri in v Pravljični deželi trajala vse do 13. ure s pravljično gostjo Romano Kranjčan

Na Kongresnem trgu v Ljubljani se bo tovrstno silvestrovanje pričelo že ob 16. uri, ob nastopu otrok in prihodu Dedka Mraza pa bodo otroci s starši praznovali prihod novega leta v družbi pravljičnih junakov. 

V Češminovem parku v Domžalah se bodo najmlajši zbrali ob 10.30, se zabavali ob programu gledališke skupine Kukuc in skupaj priklicali Dedka Mraza ter si z otroškim šampanjcem vse dobro voščili, ko bo odbila opoldanska 12.

Največje silvestrovanje za otroke v Sloveniji (zadnja leta ga obišče več kot 2500 otrok) se bo od 15. ure odvijalo na Bledu, letos se bodo pridružili Jan iz Super kril, pujsa Pepa, pevka Alenka Kolman, pevec in animator Mali BU, Janja in Jan ter Dedek Mraz z darili za vse otroke.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice