Slika je simbolična.
Na posestvu v okolici Maribora, kjer skrbijo za rešene živali, bodo namestili ukrajinsko deklico in njenega konja, ki bosta tako skupaj ubežala vojnim razmeram.

Na posestvu Mali raj v Pesnici pri Mariboru se trudijo za izboljšanje dobrobiti konj ter drugih živali.

Neprofitna organizacija skrbi za različne rešene živali, pripravljeni pa so poskrbeti tudi za živali, ki jih lastniki na begu ne želijo pustiti za seboj.

Namestitev na njihovem posestvu so ponudili deklici iz Ukrajine, ki bi »svojega konja iz Ukrajine prodala kamorkoli, samo da bi ga rešila negotovih razmer.« Ponudili so ji namestitev na njihovem posestvu, dokler se razmere v Ukrajini ne uredijo.

Lastnica bo skupaj s konjem prišla v Maribor. Kot so zapisali, ji bodo priskrbeli še delo, da bo lahko ostala blizu njega.

Na družbenem omrežju Facebook so pred dnevi objavili, da iščejo nekoga, ki bi bil pripravljen lastnico s konjem prepeljati v Slovenijo.

Javilo se je veliko posameznikov, tako da so prevoz za ukrajinsko deklico s konjem že našli.

»S tako velikim številom angažiranih posameznikov, ki nam pomagajo iskati rešitve, verjamemo, da bomo lahko pomagali mnogim živalim, ki potrebujejo pomoč; pa naj bo to začasno zavetje, nega, ljubezen ali večni dom,« so zapisali. 

Z deklico zdaj usklajujejo vse potrebno glede ureditve dokumentov, s prevoznikom pa urejajo še zadnje podrobnosti. Kot so sporočili, upajo, da bo deklica v štirinajstih dneh že v Mariboru. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice