Iz Doma upokojencev Ptuj prihaja zanimivo obvestilo. Svojce starostnikov naprošajo naj ne prinašajo velikih količin slaščic in sadja, saj slednjega v domu starostnikom nudijo dovolj.

Tudi Dom upokojencev Ptuj je skladno z odrejenimi ukrepi ob epidemiji koronavirusa zaprt za obiskovalce. Svojci, ki starostnikov ne morejo obiskati, pa so našli način, kako jim izboljšati razpoloženje. A s svojimi potezami, kot kaže, nekoliko pretiravajo. 

»Posledično se soočamo s težavo, da nekateri svojci prinašate stanovalcem velike količine priboljškov - sladkarij in sadja - in prosite receptorja, da jim dostavlja v sobe,« opozarjajo v Domu upokojencev Ptuj.

Kot pojasnjujejo, bodo poskrbeli za stanovalce za stanovalce v največji možni meri: »Danes je na primer za sladico o kosilu jabolčna pita, vsakodnevno jim je na razpolago tudi sadje. To, ki ga dobijo v domu, po navodilu zdravnice operemo v vodi, ki ji dodamo sodo bikarbono. Tistega, ki jim ga prinesejo svojci nimamo pod nadzorom.«

»Iz tega razloga s strani svojcev prinešenih vrečk s sladkarijami, namenjenim stanovalcem, ne bomo sprejemali in dostavljali v sobe,« opozarjajo in dodajajo, da ni nobene potrebe, da starostnikom prinašate karkoli, razen higinskih pripomočkov in zdravil, ki jih ne dobijo na recept.

»Tudi prinešena hrana je lahko vir okužbe, zato prosimo, da dokler traja ukrep izolacije upoštevate navodila. Le s sodelovanjem in sprejemanjem potrebnih ukrepov bomo lahko zavarovali najranljivejše pred okužbo,« še dodajajo.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice