Direkcija za infrastrukturo in mariborska občina začenjata s 300.000 evrov vredno rekonstrukcijo križišča v Melju, ki bo dobilo semaforje.

Od ponedeljka do konca avgusta bosta zaprti desna polovica Meljske ceste in Ulica Kraljeviča Marka, kjer se ta križa z Meljsko cesto. Promet bo tam preusmerjen v Industrijsko ulico in naprej na Oreško nabrežje.

Kot so sporočili iz Mestne občine Maribor, se bodo v prihodnjem tednu začela dela, ki vključujejo tudi Kremplovo ulice. To pomembno in zelo prometno križišče v Melju bo po končani rekonstrukciji semaforizirano, s čimer bodo izboljšali prometno varnost in povečali pretočnost prometa.

V sklopu investicije bodo poskrbeli tudi za preplastitev vozišča, zamenjali bodo komunalne vode pod voziščem, uredili novo javno razsvetljavo, za kolesarje pa uredili vodenje po vozišču. Direkcija in občina sta se prenove lotila skupaj, ker je Meljska cesta državna, obe priključni ulici pa občinski.

Država je za projekt zagotovila 220.000 evrov, preostanek pa bo primaknila mestna občina

Dela bodo predvidoma trajala pet mesecev, in sicer do sredine novembra. Meljska cesta bo ves čas odprta, vendar polovično, pri čemer bo s semaforji urejen izmenični enosmerni promet. Bo pa zaradi del zaprto križišče, tako da izmenično ne bo mogoč promet bodisi v Ulico Kraljeviča Marka ali v Kremplovo ulico.

Od začetka septembra do zaključka projekta bosta zaprti leva polovica Meljske ceste in Kremplova ulica v križišču z Meljsko cesto, promet proti Kremplovi ulici pa bo preusmerjen v Wilsonovo in Principovo ulico.

Zaradi varnosti bo takrat hkrati zaprta tudi Ulica Kraljeviča Marka, vendar bo še vedno omogočen uvoz vanjo, ne pa tudi izvoz na Meljsko cesto.

Pešci in kolesarji bodo v obeh fazah preusmerjeni v Ulico heroja Šaranoviča in Ulico heroja Jevtiča, zapore pa bodo zahtevale tudi prilagoditve v mestnem avtobusnem prometu.

V času del tako ne bodo v uporabi nekatera avtobusna postajališča, nadomestna bodo na voljo na postajah Meljska-Partizanska in Meljska-trgovina, saj bodo avtobusi na linijah številka 1, 2, 10, 20 in 21 vozili po obvozih.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice