Slika je simbolična.
Festival Letni oder Ruše, ki bo letos ponovno navduševal s pestrim programom, se prične danes in traja vse do prihodnje nedelje.

Festival Letni oder Ruše, ki traja od 16. do 25 avgusta, obiskovalce in obiskovalke iz cele Slovenije navdušuje s pestrim programom. Zaključek poletnih počitnic na Štajerskem torej popestri festival, ki vključuje gledališke predstave, koncerte, športne prireditve in prireditve za otroke.

Prva predstava festivala Letni oder Ruše je bila uprizorjena leta 1932. To je bila Finžgarjeva ljudska igra Divji lovec.

V naslednjih letih se je vsako leto zgodila po ena predstava, ki je, v to idilično okolje z naravnimi kulisami, privabila tudi po več tisoč gledalcev. Glas o ljudskih ljubiteljskih igrah v Rušah je namreč že takrat segel v cel slovenski prostor. Rekorden obisk sta doživeli predstavi Miklova Zala, leta 1938, in Matija Gubec, leta 1940, ogledalo si ju je več kot 6.000 gledalcev.

Letos festival Letni oder Ruše že dvajsetič

Tokrat 20. jubilejni festival Letni oder Ruše tradicionalno ponuja široko paleto dogodkov: koncerte, delavnice, razstave, ulično gledališče, večerne družabne dogodke, kulinarične ponudbe in gledališke predstave. 

S spoštovanjem tradicije so letno gledališče povezali z ljubiteljsko kulturo, lokalnimi društvi in glasbenimi skupinami.

Oglejte si seznam vseh predstav, zagoto se bo našlo nekaj za vsak okus.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice