Slika je simbolična (foto: Bobo).
Štajerska avtocesta bo zaprta s ponedeljka na torek, 25. in 26. maja, med priključkoma Celje - cent-er in Slovenske Konjice proti Mariboru.

V nočeh s sobote na nedeljo, 23. in 24. maja, z nedelje na ponedeljek, 24. in 25. maja, in s ponedeljka na torek, 25. in 26. maja, bo med 21. uro in 5. uro zjutraj, razen s sobote na nedeljo do 7. ure zjutraj, zaprt odsek A1 med priključkoma Celje - center in Slovenske Konjice proti Mariboru, so sporočili iz Družbe za avtoceste Republike Slovenije.

Odsek avtoceste bo zaprt zaradi glavnega pregleda predorov Pletovarje in Golo rebro. Obvoz bo urejen po državni cesti Celje - Vojnik - Slovenske Konjice. 

Proti Mariboru bodo zaprti tudi uvozi na avtocesto na priključkih Celje - center, Celje - vzhod (Ljubečna) in Dramlje, še opozarjajo.

Glavni pregledi vsakih šest let

Kot so sporočili iz Družbe za avtoceste Republike Slovenije, se glavni pregledi premostitvenih objektov, torej tudi predorov (gre za detajlnejše preglede, ki jih izvajajo pooblaščene institucije, na primer Zavod za gradbeništvo Slovenije – ZAG) izvajajo na šest let in zaobjemajo preglede tako vozišča v predoru kot tudi oboka, drenaže in podobno, medtem ko se redni pregledi izvajajo na tri leta.

Redno izvajanje tovrstnih pregledov je pomembno tako z vidika zagotavljanja varnosti objektov kot tudi sprejema in izvedbe ukrepov za odpravo morebitnih poškodb, na podlagi poročil, ki jih po pregledih pripravijo pooblaščene institucije, so še pojasnili v Družbi za avtoceste Republike Slovenije.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice