Foto: Bojan Mihalič
Slovenska kulturna dediščina je močno prepletena s čebelarstvom.

Tako je čebela postala simbol delavnosti, sladek med pa tekoče zlato, ki ga uporabljamo za pripravo raznolikih izdelkov, okusnih dobrot, v hladnejših dneh pa nam lahko pomaga tudi pri krepitvi imunskega sistema.

V največjem nakupovalnem središču severovzhodne Slovenije bodo čebelarjem in medu posvetili tradicionalni 9. Europarkov festival medu.

Ta bo potekal ob dnevu slovenske hrane, ki bo letos 15. novembra, in v podporo projektu Tradicionalni slovenski zajtrk. Slovenske čebelarje in njihove izdelke lahko v Europarku Maribor obiskovalci spoznajo v petek in soboto, 15. in 16. novembra.

Medeni konec tedna v Europarku

Na tradicionalnem Europarkovem festivalu medu se bodo tudi letos predstavili čebelarji, ki pridelujejo slovenski med z zaščiteno geografsko označbo, Čebelarska zveza društev Maribor, Zadruga za razvoj čebelarstva in Čebelarska zveza Slovenije.

Obiskovalci bodo lahko spoznali raznolikost in bogatost slovenskega medu ter drugih zakladov čebeljega panja, kot so matični mleček, propolis, cvetni prah in čebelji vosek.

Na festivalu bodo predstavili več vrst odličnega domačega medu, za vse sladkosnede in gurmane pa ne bodo manjkali niti medenjaki, čokolada z medom in razne medene pijače.

Razstavljena bodo tudi čebelarska orodja, za najmlajše pa bodo v petek od 16. do 18. ure ter v soboto med 10. in 12. uro potekale posebne čebelarske delavnice, na katerih se jim bo pridružila tudi medena kraljica.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice