Prlekija je od danes bogatejša za novo blagovno znamo Visit Prlekija. 

Gre za projekt, s katerim si je Občina Ljutomer na 3. Javnem pozivu LAS Prlekija zagotovila 70-odstotno sofinanciranje upravičenih stroškov projekta iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja v okviru programa LEADER/CLLD. 

Povezovanje in promocija

Blagovna znamka je bila ustanovljena v okviru Turistične zadruge Prlekija, z. o. o., so. p., ki jo je konec meseca junija na ustanovnem občnem zboru ustanovilo sedemnajst ustanovnih članov iz področja LAS Prlekija. 

Zadruga je bila ustanovljena za namen povezovanja, promocije in razvoja lokalne ponudbe in turizma kot tudi krepitev trajnostne lokalne preskrbe s hrano. Vanjo so vključeni lokalni ponudniki turističnih nastanitev, vinarji, pridelovalci in obrtniki, od ustanovitve pa ji je pridružilo še osem novih članov.

Atraktivna in sodobna spletna stran

V skladu z zastavljenim načrtom projekta je v okviru zadruge danes zaživela tudi nova spletna stran www.visit-prlekija.eu

Njen namen je predstavitev lokalne ponudbe širši slovenski in svetovni javnosti, saj je stran objavljena tudi v angleškem in nemškem jeziku. S tovrstnim načinom promocije si zadruga prizadeva povečati prepoznavnost lokalne ponudbe in dvigniti področje lokalnega turizma na višjo raven ter se s tem postaviti ob bok ostalim slovenskim turističnim destinacijam, ki tovrstne načine promocije že izvajajo. 

Spletna stran visit-prlekija.eu je zasnovana na način, da na enem mestu združuje vse pomembne stebre lokalnega turizma: raznolike nastanitvene možnosti, tradicionalno domačo kulinariko in lokalne vinarje, kulturno tradicijo in zgodovinsko izročilo ter možnosti doživetja lepot naravnega okolja.

Na voljo tudi spletna trgovina

Ker želijo v zadrugi podpreti lokalne ponudnike in povečati dostopnost kakovostnih lokalnih izdelkov širši javnosti, so v okviru omenjene spletne strani zasnovali tudi spletno trgovino z nekaj več kot 200 izdelki lokalnih pridelovalcev in ponudnikov. 

V trgovini so na voljo tako prehranski izdelki, kakovostna vina, domača žganja in sokovi, kot izdelki iz sivke in tradicionalni lončarski izdelki. Veliko prehranskih izdelkov se ponaša z ekološkim certifikatom, kar še poveča kakovost ponudbe.

Domači izdelki bodo na voljo tudi v trgovini oziroma centru za lokalno samooskrbo v središču mesta Ljutomer, ki ga v okviru projekta zadruga namerava otvoriti spomladi. 

Zadruga trenutno vključuje 25 članov. To so izjave nekaterih od njih: 

Robi Ozmec, Vina Ozmec: »V zadrugo sem se včlanil z namenom promocije svojih izdelkov iz kleti MARO in z željo po skupni promociji in prodaji lokalnih proizvodov Prlekije.«

Saša Žuman, Lončarstvo Žuman: »Član zadruge sem postal zato, ker menim, da bomo tako lokalni ponudniki med seboj bolj povezani. Skupaj se bomo lažje promovirali in tržili svoje izdelke in storitve. Velika pridobitev za Ljutomer bo tudi prodajalna, kjer bodo ljudje lahko na enem mestu videli in kupili lokalne produkte.«

Vlado Žnidarič, Apartmaji in šotorišča Silva: »Zakaj smo v zadrugi? Ker se zavedamo, da je turizem ena najpomembnejših gospodarskih panog, Prlekija pa sodi s svojimi lepotami, pristno kulinariko, prijaznimi domačini in vrhunskimi vini prav gotovo v sam vrh iskanih destinacij gostov iz celega sveta. Z ustanovitvijo zadruge smo ustvarili pogoje za skupno predstavitev raznolike ponudbe, v kateri hočemo tudi mi z našo ponudbo nastanitev prispevati svoj delež k izboljšanju ponudbe.«

S spleta

Komentarji (0)

Log in or register to post comments

Starejše novice