Na obrobju mariborskega mestnega parka je od danes ponovno mogoče obiskati Akvarij - terarij in si ogledati več kot 170 različnih vrst živali iz vseh kotičkov sveta.

Akvarij – terarij Maribor je bil v času od konca oktobra 2020 zaprt za obiskovalce. Skrbniki so seveda ves čas skrbeli za več kot 120 vrst rib in 50 vrst drugih živali. »Pa vendar si naše akvarijske živali želijo ponovnega snidenja tudi z zunanjimi obiskovalci,« so sporočili iz Akvarija-terarija.

Ob obisku je treba upoštevati vse veljavne zaščitne ukrepe 

Obiskovalci morajo ob obisku upoštevati zaščitne ukrepe:

  • obvezna uporaba maske ali druge zaščite ust in nosu,
  • upoštevanje medsebojne razdalje, najmanj 1,5 metra,
  • obvezno razkuževanje ob vstopu in izstopu iz prostora.

Zaželeno je plačilo vstopnine v negotovinski obliki, z uporabo plačilne kartice.

Akvarij je odprt vsak dan v tednu. Od ponedeljka do petka med 8. in 19. uro in v soboto, nedeljo in na praznike med 9. in 12. uro ter med 14. in 19. uro.

Kaj čaka obiskovalce v akvariju-terariju?

Na obrobju mestnega parka si je mogoče ogledati več kot 170 različnih vrst živali iz vseh kotičkov sveta. V devetintridesetih velikih akvarijih plava sto dvajset različnih vrst rib. Med drugim tudi piranje, južnoameriške sladkovodne roparice z zelo ostrimi zobmi in eksotične tropske ribice.

V terariju se predstavlja več kot petdeset vrst plazilcev, dvoživk in insektov. Obiskovalci lahko med drugim zrejo v najbolj strupene kače na svetu in se čudijo kačam velikankam.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice