Modna hiša, ena najstarejših mariborskih veleblagovnic, ki obratuje že od leta 1963, je zaradi težav, v katerih se je znašla, že lani septembra zaprla prvo nadstropje blagovnice.

V Modiana Modni hiši Maribor so se lani za zaprtje prvega nadstropja odločili zaradi slabih rezultatov, ki jih beležijo v zadnjih letih. Odločili so se, da zmanjšajo prodajne površine, bolje izkoristijo pritlični prostor in poskušajo izboljšati številke.

Te dni pa je Maribor pretresla grenka novica. Modna hiša bo svoja vrata zaprla za vedno.

»V skladu s strategijo podjetja smo se odločili, da zapremo trgovine, ki so bile v preteklosti neprofitabilne. Odločitev ni povezana s trenutno postcovid situacijo, temveč so bili za odločitev za zaprtje poslovalnice ključni slabi poslovni rezultati trgovine in simulacija, ki ni pokazala ekonomskega potenciala za nadaljnji razvoj v prihodnjem obdobju,« je za Mariborinfo pojasnila Nina Javoršek iz kadrovske službe Montecristo.

»Zaradi zaprtja trgovine Modiana Modna hiša Maribor bo brez zaposlitve ostalo deset sodelavcev, za zaščitene sodelavke pa smo poskrbeli v skladu s trenutno veljavno zakonodajo,« so na vprašanja Mariborinfo še odgovorili iz nekoč prestižne hiše trgovin.

Znamenita mariborska trgovina svoja vrata zapira v soboto, 13. junija.

Javorškova pa še dodaja, da se bodo poslovili z razprodajami: »V Modni hiši Maribor trenutno nudimo odprodajna znižanja, s čimer bo prodan lep del zalog. Ostalo bo po zaprtju trgovine prerazporejeno po naših poslovalnicah.«

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Zikollino (nepreverjen)

Saša bo našel rešitev ... Galerija Partizanka ...

cas (nepreverjen)

Misa Molk je bla tudi vredi fcasih.

Pamet v roke (nepreverjen)

Modiano je potrebno vprašati kako jim je to uspelo. Velika škoda, čeprav bi se dalo preživeti glede na frekvenco ljudi, ki so obiskovali to trgovino.

Default (nepreverjen)

Beda od bede

Starejše novice