Neizbrani ponudnik Zavod Skupaj za Maribor meni, da Mestna občina Maribor ni bila poštena, z občine pa odgovarjajo, da je omenjeni zavod pripravil najmanj celovit in razdelan program.

Kljub temu, da se program Čarobni december 2019 začenja že nocoj, se slaba volja zaradi izbire ponudnika še ni polegla. Pred kratkim je v javnosti zaokrožil dopis Zavoda Skupaj za Maribor, kjer menijo, da letošnje praznično dogajanje v Mariboru ne bo »tako čarobno, kot bi bilo, če bi izbor ponudnika za organizacijo Čarobnega decembra 2019 potekal pravočasno, transparentno in pošteno«. 

Na mariborski občini pa odgovarjajo, da so izbrali najboljšo izmed prejetih ponudb.

Kriva naj bi bila časovna stiska

Spomnimo, da je prvi javni poziv za izbor ponudnika spodletel, saj se ni prijavil nihče. Drugi poziv se je pričel 30. oktobra, rok za oddajo ponudb pa je bil 5. november. Ker sta bila v tem obdobju dva praznika (31. oktober in 1. november), so na neizbranem Zavodu Skupaj za Maribor opozorili, da jim je občina morda namensko določila premalo časa za pripravo.

»Se pravi, nekdo je že pričakoval povabilo k oddaji ponudbe in zato je imel pripravljen program že pred 30.10.2019. Z velikimi napori smo čez praznike in vikend uspeli kontaktirati veliko glasbenikov in njihovih zastopnikov, uspeli uskladiti termine ter pripraviti zelo pester in kvaliteten program,« poudarja neizbrani ponudnik.

Na občini pa so pojasnili, da so bili aktraktivni izvajalci »tudi v drugih dveh ponujenih programih, vendarle pa smo program, ki ga je ponudila agencija Damn, prepoznali kot v celoti najprimernejši za Trg Leona Štuklja«.

Od kod naenkrat vstopnina?

Zagotovo je program namenjen Mariborčanom ter obiskovalcem od blizu in daleč. Na tej točki se strinjajo vsi, ponudniki in občina. Vendar prihaja do neskladij pri tem ali je program zagotovo brezplačen ali ne.

Na občini opozarjajo, da je neizbrani ponudnik enega od živih koncertov »predvidel kot za obiskovalce plačljivega; to pa za koncept Čarobnega decembra in silvestrovanja v Mariboru ni sprejemljivo«.

V dopisu omenjenega zavoda, ki smo ga prejeli, morebitna vstopnina ni omenjena. So pa izpostavili visoke številke. Navajajo, da je izbrani ponudnik skoraj četrtino predvidenega denarja za celotni mesec predvidel za koncert »zelo znanega in vrhunskega izvajalca Tonyja Cetinskega, katerega strošek pa znaša 16.500 evrov« ter, da so zato sami raje predlagali »več kvalitetnih slovenskih izvajalcev za ceno med 4.000 in 5.000 evrov«.

(Pre)sodili bodo obiskovalci

Izvajalci so potrjeni, termini določeni, gostinska ponudba je pripravljena. Na neizbranem Zavodu Skupaj za Maribor v svojem dopisu poudarjajo, da je v primerjavi z izbranim njihov program »vsekakor bolj pester in kvalitetnejši, ampak to oceno prepuščamo vam in Mariborčanom«.

Na občini pa zatrjujejo, da »so bili odzivi Mariborčanov na predstavljeni program prevladujoče pozitivni, na primer na družbenih omrežjih. Zelo pozitivno povratno informacijo smo dobili tudi od gostincev.«

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Dravski gusar (nepreverjen)

Večni negativci in nergači.

Starejše novice