Sobotna tekma članskega državnega prvenstva v vaterpolu se je v mariborskem kopališču Pristan končala grozljivo.

Minulo soboto se je v mariborskem kopališču Pristan odvijala prvenstvena tekma vaterpolske lige domačim vaterpolskim klubom Branik Maribor in klubom Ljubljana Slovan, a merjenje moči se je zaključilo predčasno. Vratar Vaterpolskega kluba Branik Maribor Luka Prelc je po izključitvi napadel sodnika Andreja Laginjo ter ga s pestjo in komolcem udarjal v obraz.

Prelc je po izključitvi zapustil bazen in se napotil do sodnika, - še prej je izmenjal nekaj besed s predsednikom kluba Robertom Grubišičem Čabo - ki ni opazil, da se mu bliža vročekrvni vratar, poročajo Slovenske novice. Prelc je napadal sodnika in ga po pričevanju očividcev večkrat udaril v obraz.

Diagnoza? Zdrobljena nosna kost. Na delu tudi policija.

Vzrok za izključitev naj bi bil neprimerno obnašanje vratarja med tekmo. Prelc naj bi kričal na sodnika, zaradi česar mu je slednji pokazal rdeči karton in ga izključil.

Sodnika so z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Maribor, kjer so po poročanju Slovenskih novic ugotovili, da mu je napadalec zdrobil nosno kost. Igralca čaka suzpens. Dogodek, ki v športni javnosti močno odmeva, obravnavajo tudi možje v modrem, kar so za Mariborinfo potrdili na Policijski upravi Maribor.

»V soboto zvečer, okrog 20.30, so policisti PP Maribor I intervenirali v športnem objektu v Mariboru ter zaradi kršitve javnega reda in miru eni osebi izdali plačilni nalog,« pojasnjujejo mariborski policisti.

Napeti odnosi v mariborskem klubu

Kot poroča Ekipa24, poleg vsega tekma naj ne bi bila organiziran na primernem nivoju - po napadu na kraju ni bilo nobenega zdravnika, prav tako naj v bližini ne bi bilo varnostne službe. V mariborskem vaterpolskem klubu že precej časa škripa, veliko prahu dviguje tudi nedavna skupščina kluba, ki je potekala precej nemirno.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice