FOTO: Mestna občina Maribor
Na Kalvariji se je v začetku julija pojavil mavrično obarvan grafit z napisom »pada vlada, raste ljubezen«. Tega je kmalu zamenjal veliko bolj nestrpen grafit. Stena, ki se nahaja v neposredni bližini cerkve, je zdaj očiščena grafitov.

Na Kalvariji so neznanci kmalu po njegovem nastanku prebarvali grafit, ki je pozival k ljubezni. Neznanci, najverjetneje navijači Maribora, so mavrični grafit prebarvali v vijolično barvo in zapisali: »Maribor je dom vijolčne in rumene, nikoli ne bo mavrične in zelene!!«

Biotehniška šola Maribor je grafit prepleskala

Mestna občina Maribor je v objavi na Facebooku zapisala, da so veseli, da je Biotehniška šola Maribor prepleskala grafit na podpornem zidu cerkve Sv. Barbare na Kalvariji.

»Omenjen zid namreč, po našem mnenju, ni primerno mesto za izvedbo grafitov, sploh takšnih, ki pozivajo k nasilju in nestrpnosti,« so pojasnili. 

Spomnimo. Po prepleskanju mavričnega grafita z vijolično in rumeno barvo, so mnogi to dejanje označili za očiten napadan na skupnost LGBTQIA+, katere vidni simbol je ravno mavrična zastava.

»Vijolična in rumena sta prav tako del mavrice, Maribora ter pisane družbe, v kateri živimo. Pod Kalvarijo se je prejšnji teden pojavil mavrični grafit, a je hitro zamenjan z grafitom, ki poziva k nestrpnosti,« so na svoji Facebook strani zapisali prostovoljci projekta Maribor skozi rožnata očala. 

Pri tem so zapisali, da že nekaj časa beležijo povečano število grafitov, ki pozivajo k nestrpnosti do LGBTQIA+ skupnosti in poudarjajo, da v sodobni družbi, v kateri se zavedamo obstoja različnih manjšin, ni prostora za sovražni govor.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Default (nepreverjen)

Zdaj pa pedricinam in lezburam curljajo solzice srece ha

gost542131 (nepreverjen)

vsaj nekdo, ki je srečen... ali jim zavidaš?

In reply to by Default (nepreverjen)

Starejše novice