Po neuradnih, a zanesljivih informacijah so v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor sprejeli bolnika s sumom na koronavirus.

Po neuradnih, a zanesljivih informacijah, ki smo jih pridobili s strani preverjenih virov, so v omenjeni ustanovi sprejeli bolnika s sumom na koronavirus

Informacijo smo želeli preveriti v UKC Maribor, kjer pa so nam dejali, da bodo o tej temi govorili šele jutri, po kolegiju. Informacijo smo preverili tudi na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje, kjer pravijo, da koronavirus pri bolniku, ki so ga sprejeli v UKC Maribor ni potrjen: »Sumov pa ne komentiramo.« 

Na novinarski konferenci, ki jo je danes sklicalo ministrstvo za zdravje, so dejali, da v Sloveniji še ni potrjenega primera koronavirusa. Kot so dejali, so v Sloveniji doslej na koronavirus testirali 13 ljudi, vsi negativni.

Ali je bil negativen tudi primer iz UKC Maribor, še ni znano.

»Vsaka temperatura in kašelj nista koronavirus,« je poudarila državna sekretarka na ministrstvu za zdravje Simona Repar Bornšekin poudarila, da mora oboleli priti s problematičnega območja, zdaj pa so na ta seznam dodali še štiri italijanske dežele.

Ministrstvo za zdravje: V Sloveniji ni razloga za preplah

Vrtcem, šolam, univerzam in raziskovalnim institutom so iz ministrstva za zdravje že poslali prva priporočila v primeru koronavirusa, ki jih bodo dopolnjevali glede na situacijo.

Glede na ugotovljene primere okužbe z novim koronavirusom na severu Italije so države sprejele številne ukrepe za omejitev širjenja virusa in v deželi Furlaniji - Julijski krajini razglasili izredne razmere. Kot sporoča ministrstvo za zdravje, v Sloveniji ni razloga za preplah, a je kljub temu potrebno biti izredno previden.

Pri preprečevanju okužbe z virusom SARS-CoV-2 je tako kot pri drugih nalezljivih bolezni, ki povzročajo okužbe dihal, priporočljivo upoštevati naslednje vsakodnevne preventivne ukrepe:·

  • Izogibamo se tesnim stiskom z ljudmi, ki kažejo znake nalezljive bolezni.
  • Ne dotikamo se oči, nosu in ust.
  • V primeru, da zbolimo, ostanemo doma.
  • Upoštevamo pravila higiene kašlja.
  • Redno si umivamo roke z milom in vodo.
  • V primeru, da voda in milo nista dostopna, za razkuževanje rok uporabimo namensko razkužilo za roke. Vsebnost alkohola v razkužilu za roke naj bo najmanj 60-odstotno. Razkužilo za roke je namenjeno samo zunanji uporabi. Sredstva za čiščenje oziroma razkuževanje površin niso namenjena čiščenju oziroma razkuževanju kože.
  • Glede na trenutno epidemiološko situacijo splošna uporaba zaščitnih mask ni potrebna.
  • V času povečanega pojavljanja okužb dihal se izogibamo zaprtih prostorov, v katerih se zadržuje veliko število ljudi. Poskrbimo za redno zračenje zaprtih prostorov.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mars gamad nov… (nepreverjen)

Populisti! Vi smradi novinarski boste pa samo izkoriscali strah ljudi! Pfuj, pljunem vam v obraz! Isto je bilo s finančno krizo in vsem ostalim.

Spellbound Dizzy (nepreverjen)

Vsekakor si politično usmerjen. Ne, nič panike, vse je za tebe populizem. Ko bo izbruhnila pandemija in visoka umrljivost, se tolči z glavo ob zid. Pa kaj hočeš: Enkrat bomo morali vsekakor umreti, vendar kako?????????????

In reply to by Mars gamad nov… (nepreverjen)

komunist lojz (nepreverjen)

sereš

In reply to by Spellbound Dizzy (nepreverjen)

komunistka Olga (nepreverjen)

gotov je

Mila-NIC (nepreverjen)

Mamu vam pohebem vijolcasto...pic***ka vam materina...senzacinalisti poscani...paniko zganjate...

Starejše novice