Zaradi neurja se je podrlo več dreves, meteorna voda je zalivala kletne prostore. Padavine so oslabele, ohladilo se je in meja sneženja se spušča.

Močno neurje, ki se je v nedeljo razbesnelo nad zahodnim delom države, je nekaj nevšečnosti povzročalo tudi na Štajerskem. Ob močnem deževju je preglavice povzročal močan veter. Tako so poročali o podrtih drevesih in zalitih kleteh. Do jutra so se vremenske razmere umirile, precej pa se je tudi ohladilo.

Veter podiral drevesa, zidarski oder, voda zalila kleti

LENART
Ob 18.54 je na cesto Voličina-Hrastovec, občina Lenart, padlo drevo. Gasilci PGD Voličina so drevo razžagali in odstranili s cestišča.

PTUJ
Ob 19.10 je v naselju Štuki, občina Ptuj, močan veter prevrnil zidarski oder, ki je padel na sosednjo stavbo. Gasilci PGD Ptuj so oder razstavili in odstranili.

MAJŠPERK
Ob 20.13 je na cesto Stoperce–Kupčinji vrh v občini Majšperk padlo drevo. Gasilci PGD Stoperce so drevo razžagali in odstranili iz cestišča.

PODLEHNIK
Ob 22.18 je v Kozmincih, občina Podlehnik meteorna voda iz zamašenega obcestnega jarka zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Gasilci PGD Podlehnik so iz kleti izčrpali približno 2 kubična metra vode ter prečrpali okoli 25 kubičnih metrov vode iz jarka. Z gradbenim strojem so prekopali jarek zaradi preusmeritve meteorne vode.

PODVELKA
Ob 4.50 se je čez cesto Podvelka–Ribnica na Pohorju v naselju Janževski vrh, občina Podvelka, podrlo drevo in zaprlo polovico prometnega pasu. Drevo so odstranili dežurni delavci cestnega podjetja VOC Celje.

Vreme: Padavine bodo oslabele, meja sneženja se spušča

Dopoldne bodo padavine še pogoste, popoldne pa bodo slabele. Meja sneženja bo na okoli 700 m nadmorske višine, zaradi ohladitve pa se ta lahko spusti tudi na okoli 500 m nadmorske višine, ob močnejših padavinah prehodno tudi do nižin. Najvišje temperature bodo od 3 do 8 stopinj C. Tudi jutri naj bi prevladovalo oblačno vreme z občasnimi krajevnimi plohami, z mejo sneženja na okoli 500 m nadmorske višine.

Fotografija je simbolična.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice