Močno neurje, ki je danes zajelo Štajersko, je za seboj pustilo številne poplavljene kleti, meteorne vode so zalile ceste, padala je manjša toča, manjkal ni niti udarec strele.

Podobno neurje, kot je bilo napovedano za danes, je že pred dvema dnevoma udarilo na severovzhodnem delu Slovenije, in sicer z močno točo. Nevite, ki so se nad Štajersko razbesnele danes, pa prav tako niso imele milosti.

Požrtvovalni gasilci Gasilske brigade Maribor so tako danes že posredovali na Cankarjevi ulici v Mariboru, kjer so iz kletnih prostorov izčrpali vodo. Tudi drugje v občini Maribora se spopadajo s podobnimi težavami. Tako je ob 17.21 je voda zalila prostore mariborske osnovne šole.

Izredne težave imajo s poplavo meteornih vod tudi v Staršah in občini Rače-Fram, Miklavž na Dravskem polju, Duplek pa tudi v občini Hoče-Slivnica.

V občini Starše so ob 15.26 gasilci PGD Prepolje posredovali v naselju Prepolje v občini Starše, kjer so očistili jaške za meteorno vodo in preprečili zalivanje dvorišča pred stanovanjsko hišo.

V občini Hoče - Slivnica se je zgodil tudi udar strele, a brez požara.

Ena izmed poplavljenih kleti (Foto: Bralec Marko).
Gasilci imajo trenutno polne roke dela (Vir: Uprava RS za zaščito in reševanje).
Agencija Republike Slovenije za okolje: Radarska slika padavin

Nevarnost ostaja ...

Na Štajerskem in v Pomurju bodo zvečer in v prvem delu noči nastajale nevihte z močnejšimi nalivi, ki lahko vztrajajo dalj časa, opozarjajo vremenoslovci. Predvsem zvečer ni izključen tudi pojav toče. Ob tem lahko narastejo hudourniški vodotoki, opozarja Agencija Republike Slovenije za okolje.

Do jutra bodo padavine večinoma oslabele, oblačnost se bo počasi trgala. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 16 stopinj Celzija.

Agencija Republike Slovenije za okolje: Opozorila še vedno veljajo.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice