Bralka Mariborinfo poroča o skoraj spomladanskem vremenu na Areškem Pohorju, ki je iz meglenega mesta privabilo številne radovedneže. Tudi v kratkih hlačah.

Siti megle in hladnega vremena? Areško in Mariborsko Pohorje je danes kukalo iznad megle in smoga, nič nenavadnega, da so sonce in spomladanske temperature na vrhu privabile številne radovedneže. 

Bralka Mariborinfo je temperature opisala kot »blagodejne« in pripisala, da se je živo srebro na Arehu dvignilo skoraj do deset stopinj Celzija. Dovolj, da so najpogumnejši na snegu zakorakali v kratkih hlačah.

Najpogumnejši so danes po snegu na Areškem Pohorju zakorakali celo v kratkih hlačah.

Temperaturni obrat se ne pojavlja samo v večjih kotlinah in dolinah, ampak se hladen zrak ob posebnih vremenskih pogojih useda na dno vseh reliefnih kotanj. Pri toplotnem preobratu pride do nižje temperature v nižjih predelih ozračja, medtem ko se z višino temperatura viša.

Pojav pogosto spremlja plast megle, ki leži na dnu kotline.

V zimski polovici leta se velikokrat težji hladen zrak usede na dna zaprtih kotlin in dolin. Na pobočjih in vrhovih nad dolinami je v tem primeru topleje kot v dolini.

Kakšno bo vreme v prihodnjih dneh?

Popoldne bo večinoma sončno, le na severovzhodu bo megla ali pa nizka oblačnost. Predvsem v višjih legah bo pihal jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo na severovzhodu okoli -1, drugod od 6 do 12 stopinj Celzija, napovedujejo strokovnjaki Agencije Republike Slovenije za okolje.

Jutri bo pretežno jasno. Zjutraj bo v notranjosti nekaj megle ali nizke oblačnosti, ki se lahko na severovzhodu zadržuje večji del dneva. Na Primorskem bo prehodno zapihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do -2, ob morju in v Vipavski dolini okoli 1, najvišje dnevne od 2 do 8, na Primorskem do 12 stopinj Celzija.

Na območju Panonske nižine se bo zadrževala megla ali nizka oblačnost.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice