Ker je darilo bilo v vrečki in ne škatli so ga vrnili.

Bistvo božično-novoletnih praznikov je hvaležnost. A za nekatere je očitno ta pojem neznanka. Številne dobrodelne organizacije v času praznikov z darili razveselijo otroke iz socialno ogroženih družin in jim tako polepšajo praznike.

Razdelili 1400 daril, a nekatera so se vrnila nazaj

Eno takih društev, je tudi Dobrodelno društvo Pomagajmo odprtih src, katerega člani že petnajst let prostovoljno pomagajo socialno ogroženim in drugim pomoči potrebnim. V času minulih božično novoletnih praznikov so razdelili kar 1400 daril, od tega 1150 v Sloveniji in 250 v Bosni in Hercegovini.

A to, kar se jim je zgodilo letos, se jim v vseh letih, ko pomagajo, ni še nikoli. Vrnili so jim darilo!

Kot nam je pojasnila predsednica društva Cvetka Vereš je bilo letos pravzaprav vrnjenih kar osem daril in to od družin, ki so se same obrnile na njih in prosile za pomoč.

In kaj je razlog za vrnitev darila?

»Prejemniki – najverjetneje starši in ne otroci, so bili nezadovoljni z vsebino darila, prav tako jim ni bilo všeč, da je darilo bilo v vrečki in ne v škatli,« nam pojasni Vereševa.

V obdarovanje vloženega veliko truda

Dobrota je sirota, pravi slovenski pregovor in žal se je v tem primeru izkazalo, da je res tako. Vereševa pravi, da je razočarana, saj je v vsakoletno obdarovanje vloženega veliko truda. Člani društva se namreč zbirajo prostovoljne prispevke, iščejo podjetja, ki so pripravljena denar namesto za darila nameniti njim, na koncu pa še vsako darilo ovijejo in sami odpeljejo družinam.

Cvetka Vereš je sicer za svoje dolgoletno prostovoljno delo v okviru Dobrodelnega društva Pomagajmo odprtih src, pred leti s strani predsednika republike Boruta Pahorja prejela priznanje za izjemne dosežke na področju prostovoljstva.

S spleta

Komentarji (0)

Log in or register to post comments

Starejše novice