Nekaj občanov je predstavo mariborskih gledališčnikov videlo kot shod beguncev ter dogajanje prijavilo policiji.

Ulično gledališče SepateKapate s svojo predstavo Nezaželeni prišleki te dni v Mariboru dosega svoj namen. Gre za skupino amaterskih uličnih gledališčnikov, ki delujejo v okviru društva Hiša!. Gledališčniki javni prostor doživljajo kot dinamično okolje, v katerem »moteče« dejavnike vzamejo v izziv in jih z improvizacijo vključijo v samo predstavo. Očitno so pretekli petek sami postali moteči dejavnik za nekaj občanov, ki so predstavo bolj kot ulično gledališče videli kot shod beguncev ter dogajanje prijavili policiji.

Policisti so se po svoji dolžnosti na prijavo odzvali in prišli na dogodek, popisali organizatorje ter poskrbeli, da se je dogodek zaradi tega pričel s skoraj 40-minutno zamudo. Po svoji dolžnosti so bili prisotni na prizorišču do konca predstave, saj so želeli preprečiti morebitne incidente s strani posameznikov, ki nasprotujejo beguncem.

Predstava se je danes vrnila v Lekarniško ulico

Predstava se je po petkovih zapletih danes vrnila v Lekarniško ulico. Tokrat v okviru festivala Caravana Next, ki ga organizira Kud kibla. Organizatorji so zaradi lastne varnosti in preprečitve morebitnih incidentov morali že v sredo znova na policijsko postajo, kjer so dobili podrobnejša navodila, kako pomembno je varovanje takšnih dogodkov. Zaradi vsebine same predstave jih je namreč skrbelo za varnost igralcev in vseh sodelujočih.

Ulična predstava razgalila stanje duha

Stanje je očitno – ne samo v Mariboru, ampak v celotni Sloveniji – tako alarmantno, da je preprosta ulična predstava, ki želi približati težave in birokracijo, s katero se srečujejo begunci, razgalila vso nestrpnost, sovraštvo in nerazumevanje problematike, s katero se dnevno srečuje na stotine ljudi v iskanju boljšega življenja. Na srečo je tokratna predstava potekala brez težav, so pa dogajanje od daleč opazovali tudi policisti v civilu, ki bi ob morebitnih težavah lahko priskočili na pomoč.

Foto: Društvo Hiša!

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice