FOTO: Davor Golec, Sierra5.net
Slovenska vojska je z oktobrom začela zagotavljati helikopterske prevoze nujne medicinske pomoči iz Maribora. Policija tega dela več ne opravlja, saj predvidoma do konca januarja 2019 nima na razpolago helikopterja.

Letalska policijska enota dežurstva s posadko v Mariboru ne more zagotavljati predvidoma naslednje štiri mesece, saj gre helikopter AW109 oziroma njegov motor na vzdrževanje, poroča letalski portal sierra5.net. 

Policija ni naklonjena bazi v Mariboru

Po neuradnih informacijah portala v vrhu Policije sploh niso naklonjeni mariborski bazi. Zanje namreč ostala dva helikopterja zaradi velikosti in ekonomičnosti nista opravičljiva, čeprav Slovenska vojska v tem trenutku dežura z istim helikopterjem.

Po novem letu bi se tako lahko zgodilo, da bo trenutno začasno dežurstvo Slovenske vojske v Mariboru postalo stalno.

V manj kot dveh letih skoraj 400 intervencij

Že drugi dan delovanja je vojaški helikopter posredoval kar trikrat. To je tudi dokaz, da je tovrstna helikopterska pomoč v vzhodni Sloveniji, ki se iz Maribora izvaja od sredine novembra 2016, pomembna in nujna. 

»Intervencij iz Maribora je bilo v slabih dveh letih že skoraj 400, kar pomeni, da je skoraj vsak drugi dan zahtevan helikopterski prevoz,« navaja portal Sierra5.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice