Delavci Nigrada popravljajo semafor, ki ga je v sobotni prometni nesreči poškodoval tovornjak. Strošek zamenjave še ni znan, saj danes preverjajo, ali bo treba obnoviti tudi temelje.

V prometni nesreči, 20. julija, jo je v središču Maribora tik pred stavbo mestne občine skupil semafor. Tovorno vozilo je z nespuščenim dvigalom zadelo ročico konzolnega semaforskega stebra in ga poškodovala. Tako so morali odstraniti zgornji del ogrodja, kjer so bile nameščene usmerjevalne table. Na kraju dogodka so posredovali tudi možje v modrem, ki so naredili zapisnik, sanacije semaforja pa se je lotil Nigrad.

Dežurna služba Nigrada je semaforsko glavo takoj po nesreči odstranila in zavarovala kabel ter pritrdila semaforsko glavo na nogi stebra, v ponedeljek pa ročico konzolnega stebra tudi odstranila.

V teh dneh nadaljujejo s sanacijo semaforja, ki sicer kljub temu da je polomljen, še vedno dela.

»Zamenjati je treba celotni konzolni steber, zamenjati in montirati novi semaforski glavi fi300 ter izvesti kabliranje vse semaforske opreme,« pojasnjujejo pri Nigradu. Še pred samo zamenjavo pa preverjajo tudi možnost pritrditve novega konzolnega stebra na obstoječi temelj, zato bo šele za tem znan okviren strošek zamenjave.

Prav danes tako preverjajo, ali bo morda potrebno obnoviti tudi temelje semaforja. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice