Mariborski navijači so med drugim odvrgli pirotehnično sredstvo, ki je zadelo obiskovalko na tribuni, namenjeni gledalcem.

Zadnji letošnji derbi med velikima rivaloma, ljubljansko Olimpijo in Mariborom, je imel poleg atraktivne predstave na igrišču, s katero so prišli na svoj račun pravi ljubitelji nogometa, tudi nekoliko temnejšo stran. Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Roman Rogelj je v disciplinskem postopku tako danes določil kazni obema kluboma zaradi izgredov njihovih navijaških skupin.

Pirotehnično sredstvo zadelo obiskovalko

Tako je NK Maribor zaradi večkratnega kršenja predpisov s strani navijaške skupine kaznovan s skupno kaznijo 15.000 evrov, dočakali pa so tudi kazen igranja na dveh domačih prvenstvenih tekmah Prve lige Telekom Slovenije v Mariboru brez prisotnosti gledalcev na severni in južni tribuni. Kot pojasnjuje disciplinski sodnik, so navijači mariborskega kluba namreč večkrat uporabili pirotehnična sredstva, jih odvrgli na igrišče in tako enkrat poskrbeli za prekinitev tekme, žalili so nasprotno ekipo, v sodnikovem dodatku tekme pa so odvrgli pirotehnično sredstvo, ki je zadelo obiskovalko na tribuni, namenjeni gledalcem.

Navijaška skupina je nato poskušala zapustiti ograjen prostor, zato so napadli policiste ter vanje metali premične ograje, s katerimi je bil njihov sektor zavarovan.

Olimpiji pa skoraj 14 tisočakov

Olimpijo pa je disciplinski sodnik zaradi večkratnega kršenja predpisov s strani navijaške skupine kaznoval s skupno kaznijo 13.750 evrov ter s pogojno kaznijo dveh tekem brez prisotnosti gledalcev na tribunah B in D. Navijači Olimpije so namreč večkrat uporabili pirotehnična sredstva in žalili nasprotno ekipo, poleg tega pa poskušali zapustiti svoj del ograjene tribune z namenom fizičnega spopada z nasprotno skupino, pri tem pa so napadli policiste ter vanje metali stole in premične ograje, s katerimi je bil ograjen njihov sektor.

Ker je kazen pogojna pomeni, da se prepoved obiska ne bo izvršila, v kolikor navijaška skupina Olimpija v enem letu ne bo storila težjega prekrška.

Nogometna zveza Slovenije ob tem obsoja dogodke na tekmi, vsi deležniki v nogometu bi si namreč po njihovih besedah morali po svojih močeh prizadevati, da so nogometne tekme varen in družinam prijazen dogodek, na katerih ni mesta za nasilje, sovraštvo in huliganizem.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice