Podrta drevesa in drogovi, odkrte strehe in izpadi elektrike. Minulo noč so zaznamovale številne gasilske intervencije.

Podrto drevje in drogovi, številne odkrite strehe, dimniški požari in izpadi elektrike. Vse to je za seboj pustil močan veter, ki je v severovzhodnem delu Slovenije dosegal sunke do 90 kilometrov na uro, zaradi česar je Agencija Republike Slovenije za okolje za ta del Slovenije izdala oranžen alarm ogroženosti. 

In vremenoslovci so imeli še kako prav ...

Močan veter je poskrbel za številne preglavice, gasilci na Štajerskem so zato imeli polne roke dela. Najhuje je bilo predvsem v Slovenskih Konjicah in Slovenski Bistrici, kjer se je po podatkih Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje zaradi vetroloma zrušil celo zid stanovanjske hiše

Močan veter je v poznih popoldanskih urah v naselju Pragersko, občina Slovenska Bistrica, odkril osem kvadratnih metrov strešne kritine. Gasilci PGD Pragersko so streho prekrili. Že kmalu za tem pa so gasilci PGD Spodnja Polskava posredovali v Spodnji Polskavi, prav tako občina Slovenska Bistrica, kjer je drevo zaradi vetroloma ogrožalo stanovanjski objekt. Gasilci so drevo odstranili in razžagali. Veter pa je v Slovenski Bistrici podiral tudi drevje.

Prav tako je ob 16.22 na Prečni ulici v Slovenskih Konjicah veter razkril streho na stanovanjski hiši. Posredovali so gasilci PGD Slovenske Konjice in Žiče, ki so pokrili streho in preprečili nastanek večje materialne škode.

Ob 17.26 pa je močan veter v Bregu pri Slovenskih Konjicah podrl drog električne napeljave. Na območju občine Slovenske Konjice je brez oskrbe z električno energijo 184 odjemalcev. Napako so odpravili delavci Elektra Maribor. Močan veter pa je nekaj pred 20. uro čez cesto podrl dve drevesi v naselju Gabrovlje, občina Slovenske Konjice. Posredovali so gasilci PGD Slovenske Konjice, ki so drevesi razžagali in odstranili.

A to še ni vse ..

Po podatkih Uprave za zaščito in reševanje se je drevo včeraj zvečer okoli 19. ure podrlo na stanovanjski objekt v Ribnici na Pohorju. Veter je drevesa podiral po vsem Štajerskem. V poznih večernih urah se je v Lovrencu na Pohorju čez cesto podrlo drevo, prav tako se je drevo čez cesto podrlo v občini Hoče - Slivnica, v Destrniku, v Svetem Tomažu, v Ormožu ...

V večini primerov so posredovali domači gasilci, ki so drevesa razžagali in odstranili s ceste.

Poleg tega je zaradi vetroloma promet v Hajdini ovirala reklamna tabla, v tem naselju pa se je na garažo podrlo še drevo. Ob 19.16 je v naselju Pobrež v občini Oplotnica močan veter odkril deset kvadratnih metrov strešne kritine. Gasilci PGD Oplotnica so zaščitili ostrešje.

*Slika je simbolična.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice