Verniki bodo ponoči afero, v kateri starejša vernica trdi, da ima z župnikom ljubezensko razmerje, poskušali razrešiti s kar dvanajsturno molitvijo.

Tako imenovano nočno čaščenje naj bi bilo namenjeno tako župniku kot tudi vernici, ki naj bi ga tri leta nadlegovala. Murskosoboški škof razmišlja, da bi vernici izrekel cerkvenopravni ukrep interdikt, ki bi ji prepovedal prejemanje zakramentov, tudi spovedi in obhajil.

Celonočno čaščenje bo vodil kaplan

Verniki murskosoboške župnije so se tudi s čiščenjem cerkve pripravljali na nočno molitev. Župnik v središču domnevno ljubezenskega škandala se je začasno umaknil iz župnije, zato bo molitev vodil kaplan.

»Odločili smo se, da bomo danes zvečer s sveto mašo začeli celonočno češčenje, ki bo trajalo do jutri, ko bo spet ob sedmih sveta maša,« pravi Aljaž Baša, kaplan Župnije Murska Sobota.

Noč bo v cerkvi prebedel tudi predstavnik župnijskega pastoralnega sveta Drago Rajbar, ki je prepričan, da je prava rešitev za nastalo situacijo molitev. Verjamejo župniku in ga podpirajo, zato jih dogajanje v župniji žalosti.

Interdikt - gre za enega strožjih ukrepov

A afera v župniji z nočnim čaščenjem očitno vendarle ne bo popolnoma zaključeno. 60-letni vernici, ki naj bi nadlegovala 30 let mlajšega župnika, namreč grozi cerkvenopravni ukrep interdikt, ki bi ji prepovedal prejemanje zakramentov.

»Samo takrat, kadar nekdo res trdovratno vztraja pri svojem in ni pripravljen na kompromis, na pogovor, na spravo, takrat je pač treba verjetno seči tudi po malo bolj zahtevnih ukrepih,« pojasnjuje Stanislav Slatinek, profesor cerkvenega prava.

Policija vernici že izdala več plačilnih nalogov

Profesor cerkvenega prava se strinja, da je tovrstna medijska pozornost precej neobičajna za cerkev. Sprožil jo je pravzaprav sam župnik, ki je v župnijskem listu svoje vernike pozval, naj ne nasedejo govoricam, da se umika iz župnije in bo zaživel z vernico, ki naj bi ga zalezovala.

»Mislim, da je bilo prav, da smo se odzvali na vse to, kar se je dogajalo v medijih, kar se je dogajalo tukaj, da smo res stopili v bran gospodu župniku,« še dodaja Baša.  

Z zadevo se sicer ukvarja tudi policija, ki je vernici že izdala več plačilnih nalogov zaradi kršitve javnega reda in miru, zbira pa tudi obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja groženj.

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Ne sme se ... (nepreverjen)

zlorabljati molitve za politicne ambicije.

amiminitis (nepreverjen)

Kdaj boste imeli maše za vse zlorabljene s strani cerkve.

steiermark (nepreverjen)

Napiši pismo komunajzlom - njihovemu gospodarju, oz. palčku in ga povprašaj kdaj bodo kaj plačali kakšno mašo, za vse zlorabljene (titove pionirčke) otroke, s strani komunistov, po šolah, športnih ustanovah itd. ter priznali in jasno objavili svojo pedofilsko naravo, za katero so pa bili vedno, v rdečem sistemu tudi nagrajeni, saj se je to vendar dogajalo v "duhu" jugopederajzla, pedofila in množičnega morilca, tita!

In reply to by amiminitis (nepreverjen)

LudiRusi (nepreverjen)

... pa to so ti te "sovjeti" ki so lagali svetu da so lazje kradli

In reply to by steiermark (nepreverjen)

LudiRudi (nepreverjen)

Za nočno čaščenje naj vernice pridejo v tangicah zaradi pomanjkanja prostora.

Kritik (nepreverjen)

To je zadnja generacija vernikov v povprečju starih 88 let.

steiermark (nepreverjen)

Koga pa zanima, če neka zafrustrirana starejša "gospa" (po njenem delovanju ni ničkaj gospa) trdi, da spi z duhovnikom? Verjetno se je je prav on naveličal in od tod "maščevanje" coprnice.....

Milan. Kasteli… (nepreverjen)

Komedija brez primerjave lov na čarovnice..

zvodnik milan (nepreverjen)

predlagam da bi molili za alenko bratušek

Žurnalček (nepreverjen)

No če maša deluje za kontra , dejte pol še za mene eno organizirati , da se mi bo dvignil , da nam zapravlu za Viagro !

Starejše novice