V spektakularni policijski akciji prevoza požete konoplje je sodeloval novi policijski helikopter Agusta Westland AW169. To je bila ena od prvih operativnih akcij tega helikopterja.

Po poročanju Slovenskega letalskega portala je helikopter iz Brnika v torek nekaj po poldnevu poletel proti Prekmurju za namene pomoči prevoza tovora iz težko dostopnega terena reke Mure.

Posadka letalske policijske enote je s helikopterjem pomagala pri odvozu večjih vreč, napolnjenih z rastlinami iz nasada konoplje, ki je bila s strani policije zasežena.

Helikopter zajele nevihte

Po opravljeni nalogi se je želel helikopter slovenske policije vrniti neposredno na Brnik, vendar so ga na poti v okolici Maribora zajele nevihte, zato se je posadka, po podatkih iz aplikacije FlightRadar24, odločila za tehnični postanek na letališču v Slovenskih Konjicah, piše Slovenski letalski portal.

Po približno dveh urah so okoli 18. ure poleteli iz letališča pri Ločah pri Slovenskih Konjicah in nato preko Zasavja, Dolenjske in Ljubljane obšli nevihte ter varno pripeljali helikopter v bazo na ljubljansko letališče.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Off (nepreverjen)

V Konjicah so kaj izgubili ? Mislim ,če je kaj padlo iz mreže .

Katja7 (nepreverjen)

Legalizirat konopljo,za zdravstvene namene pa bi morala biti legalizirana ze zdavnaj.Kdaj bodo odgovorni doumeli in dojeli,da ljudje dobesedno umirajo v mukah,travo za lajsanje bolecin pa na zalost kupujejo od dilerjev.OK,pustimo tiste hardcore narkomane,ki se vsako jutro "pajtlajo" v Sodni,nasproti sodisca,da dobijo sus metadona.To je povsem druga zgodba.

janban

NORO!Ne moreš verjet kaj se je zgodilo,da gate trga.

Starejše novice