Nadzorni svet mariborskega komunalnega podjetja Snaga Maribor je imenoval novega direktorja.

Nadzorni svet Snage, ki ga sestavljajo Olga Smiljan, Zdravko Zorman, Damijan Škrinjar, Stojan Auer, Zorica Zajc Kvas in Viljem Pozeb, je po informacijah Mariborinfo imenoval novega direktorja. To je postal Franc Dover.

Dover je sicer Konjičan, ki živi v Mariboru, pred tem pa je zasedal direktorski stolček Javnega komunalnega podjetja Slovenske Konjice. 

Dover bo na tem položaju zamenjal Janeza Letnika, ki je z mesta direktorja Snage Maribor odstopil po le pol leta vodenja družbe. 

Snaga se sicer v zadnjem obdobju sooča s številnimi težavami glede investicije v sortirnico odpadkov, zaradi ugotovljenih nepravilnosti je sedanje vodstvo podjetja Snaga vložilo celo kazenske ovadbe. 

Spomnimo. Revizorska družba Ernst & Young je po poročanju časnika Večer prišla do skoraj identičnih ugotovitev kot nadzorni odbor občine, ki je ugotovil, da je Snaga leta 2014 podpisala pogodbo z izvajalcem gradnje, družbo Kostak, ne da bi mestni svet prej obravnaval investicijski program in ne da bi imela zagotovljen denar za financiranje investicije. 

V stroške investicije namenoma ni vključila stroškov investicijskega vzdrževanja sortirnice in načrtovanja projekta, s čimer je prikazala nižjo vrednost investicije za skoraj štiri milijone evrov. Investicija v sortirnico tako na koncu ni stala 14,5 milijona evrov, ampak 17,7 milijona evrov, sta poročala Večer in STA.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
LudiRudi (nepreverjen)

Snaga menjava direktorje kot Saško gate!
Junija sem jaz na vrsti za direktorja .

Arsenovic tele… (nepreverjen)

Ne bojte se Mariborčani bo nov župan vse uredil tako kot za svoj hotel na glavnem trgu.maribor naj vodi Slovenec ne pa juznjak.

Starejše novice