Slika je simbolična.
Opravili so kar 27 zasegov prepovedanih drog.

Mariborski policisti in kriminalisti so v petek in v soboto, 30. in  31. julija, med 19.00 in 4.00, v sodelovanju z organizatorjem opravili poostren nadzor v okolici in na samem koncertnem prizorišču javne prireditve »Bass fighters festival«, v kraju Ciringa.

Predvajali so različno elektronsko glasbo, prireditev pa je obiskalo okoli 1200 obiskovalcev.

V času nadzora so opravili 27 zasegov prepovedanih drog, in sicer 16 zasegov prepovedane droge konoplje, dva zasega prepovedane droge kokain, tri zasege prepovedane droge amfetamin, pet zasegov prepovedane droge MDMA - ekstazi in en zaseg MDMA kristalov.

Ko bodo zaključene vse analize zaseženih snovi in zbrana vsa potrebna obvestila, bodo policisti in kriminalisti uvedli 18 tako imenovanih hitrih postopkov o prekršku, zoper eno osebo pa bo podan obdolžilni predlog zaradi kršitve določil 1. oziroma 2. odstavka 33. člena zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Policisti so med izvajanjem nadzora zaznali tudi kaznivo dejanje omogočanje uživanje prepovedanih drog ali nedovoljenih snovi v športu in bodo po zaključku zbiranja vseh obvestil, zoper eno osebo na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru podali kazensko ovadbo, so še sporočili iz Policijske uprave Maribor.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
gost512412 (nepreverjen)

koliko "življenj" so s tem rešili?

Libanonci (nepreverjen)

arabnews/node/1885981 ... prepoved uvoza sadja iz Libanona

pohorskisvizec

Jah, sredstva za veseljačenje so jim odvzeli, kaj pa zdaj? Pač v mob. tel. bodo bulili!

Starejše novice