Slika je simbolična.
Mariborska občina bo v novem letu začela gradnjo atletske ogrevalne steze, za katero je ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport zagotovilo tri milijone evrov sofinancerskih sredstev.

Da se lahko investicija prične čim prej, je mariborska občina že zaključila javno naročilo za izbiro izvajalca.

Oddala je tudi dokumentacijo za pridobitev gradbenega dovoljenja, odkupili zemljišča od Slovenskih železnic in fizičnega lastnika objektov, ki jih je treba porušiti ter oddali vlogo za rušitvena dela, so sporočili z občine.

Ogrevalna steza in rekonstrukcija tribun

Ker so zagotovili sofinanciranje s strani države, bo sledil podpis pogodbe z izbranim izvajalcem gradbenih, obrtniških in inštalacijskih del. Izvajalca bodo takoj v novem letu uvedli v delo in začeli rušitvena dela.

Izvedba prve faze izgradnje atletske ogrevalne dvorane zajema izvedbo atletske ogrevalne steze, rekonstrukcijo objekta atletske tribune a spremljevalnimi, funkcijskimi prostori, obnovo kompletne komunalne infrastrukture in izvedbo temeljev za drugo fazo.

Investicija pomembna tudi za Olimpijski festival evropske mladine

Namen investitorja je, da na omenjeni lokaciji zgradi ogrevano vadbeno dvorano za atlete in zunanje uporabnike, v sklopu dvorane servisne in spremljajoče prostore za potrebe atletskega stadiona Maribor ter na vrhu pokrito tribuno s spremljajočimi prostori.

Mariborska občina bo naslednje leto gostila enega najpomembnejših mednarodnih športnih dogodkov v zgodovini Slovenije, Olimpijski festival evropske mladine, kjer se bodo mladi športniki pomerili v več disciplinah.

Dogodek bo v Maribor pritegnil več kot 3500 tekmovalcev, osebja, staršev in gledalcev, zato se mesto skupaj s podjetjem Šport Maribor in drugimi partnerji intenzivno pripravlja na izvedbo te športne prireditve.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Danvidz (nepreverjen)

kok je glup župan tok so gupi in zlobirani prijekti.

janban

Če, bi ti vedel koliko si zabit se ne bi izpostavljal.

In reply to by Danvidz (nepreverjen)

Starejše novice