Pozor, vozniki na cesti A1, Šentilj - Maribor, prehod Šentilj - priključek Maribor sever. V smeri Maribora je voznik peljal v nasprotno smer.

Zaradi voznika v napačni smeri na štajerski avtocesti, vozite previdno vozniki, ki peljete iz smeri Avstrije proti Pesnici, je opozarjal Prometno-informacijski center za državne ceste.

Nevarnost je mimo.

Vozite previdno!

Vožnja v nasprotno smer predstavlja najnevarnejše dejanje voznika motornega vozila in lahko vodi v nesrečo s tragičnimi posledicami.

Pri vožnji v napačno smer gre praktično vedno za hude napake voznikov. Ti preprosto ne upoštevajo prometne signalizacije in zapeljejo na avtocesto v napačno smer, opozarja Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji. Globa za tak prekršek je 1200 evrov in 18 kazenskih točk.

Kaj storiti, če smo težava mi? 

Če se nam to zgodi in po avtocesti peljemo v napačno smer, takoj ustavimo vozilo. Po možnosti to storimo izven vozišča in tako, da ne ogrožamo sebe in drugih udeležencev prometa.

Nemudoma obvestimo policijo ali pokličemo na Prometno-informacijski center za državne ceste na telefonsko številko 1970, kjer bodo poskrbeli za ustrezno zavarovanje kraja.

Kaj storiti, če se nam bliža voznik, ki vozi v nasprotno smer?
 
Vozniki, ki izvedo, da se jim po avtocesti iz nasprotne smeri približuje vozilo, naj zmanjšajo hitrost, po potrebi vključijo vse varnostne utripalke in vozijo še posebej previdno. Vozijo naj po desnem smernem vozišču in naj ne prehitevajo. O voznikih, ki vozijo v nasprotno smer, naj obvestijo policijo ali Prometno-informacijski center za državne ceste.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice