»Modri árgo nasveti« bodo osveščali in zavabali tudi na avtobusih mestnega potniškega prometa.

Varnostni sosvet Mestne občine Maribor je skupaj s Policijsko upravo Maribor in Štajerskim árgom zagnal kampanjo osveščanja občanov s preventivnimi vsebinami za varnejši in prijetnejši vsakdan.

Preventivne objave, vsebinsko oblikovane v že dobro poznanem in v javnosti dobro sprejetem Štajerskem árgo slogu, bodo občane nagovarjale preko zaslonov na mariborskih mestnih avtobusih

Akcija varnostnega osveščanja bo potekala vso leto 2021, vsak mesec pa bo prikazana nova objava Modrih .-árgo nasvetov, ki bodo objavljeni tudi na profilih družbenih omrežij Policijske uprave Maribor, Mestne občine Maribor in Štajerskega árga.

S smehom prispevati k večji varnosti

Kot so sporočili iz mariborske občine, želijo s partnerji projekta na ta način doseči karseda velik doseg preventivnih vsebin, med drugim tudi na avtobusih mestnega potniškega prometa, kjer je nameščenih skupno 70 zaslonov, na katerih lahko potniki med vožnjo spremljajo različna obvestila in informacije.

»Z uporabo naših najljubših štajerskih izrazov, besednih zvez in značilnih fraz ter njihovo umestitvijo v povsem nov kontekst, želimo nagovoriti različne ciljne javnosti, jih pritegniti in nasmejati, predvsem pa z njimi prispevati k večji varnosti,« še sporočajo z Mestne občine Maribor in Policijske uprave Maribor.

»Cilj naše .-árgo skupnosti je širiti dobro voljo, humor in vse, kar spada v dobrobit človeka, seveda tudi varnost. Zato je ta projekt perfektna šansa, da s pozitivno konotacijo, ki jo prinaša Štajerski -árgo, vplivamo na vedenje ljudi, da 'ahtajo'. Saj veste, ziher je ziher,« je v šali ob tem povedala avtorica Štajerskega árga.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Katja7 (nepreverjen)

Top,tale instagram račun.Je veselje prebrat😁

Starejše novice