Dogovora med Mestno občino Maribor in stečajnim upraviteljem Športnega centra Pohorje še zmeraj ni.

Stečajni upravitelj propadlega Športnega centra Pohorje Drago Dubrovski je kmalu po prevzemu žičnic, za katere je imela družba od leta 2009 sklenjeno 40-letno koncesijo, zahteval plačilo v višini knjigovodske vrednosti 17 milijonov evrov, medtem ko sta se občina Ruše in država svojemu delu lastnine odrekli. Zaradi tega je sodišče že lani odločilo, da sedežnica Pisker in žičniške naprave na Ruškem Pohorju postanejo del stečajne mase.

Mariborski občini se znesek zdi previsok

Mariborska občina se s prvim zneskom ni strinjala, ko pa je že kazalo, da se bodo v okviru mediacije uspeli dogovoriti za okoli sedem milijonov evrov, je občina predlagala novo cenitev. Ta je znašala 14,5 milijona evrov, zato dogovora glede naprav na Mariborskem Pohorju, ki jih je v dolgoročno upravljanje že lani oddala Marpromu, še vedno ni.

Dubrovski je pojasnil, da bo zato potrebna sodna določitev odkupne vrednosti izločenega premoženja, pri čemer je postopek v teku.

Ponovna prodaja premoženja

Stečajni upravitelj po dveh neuspelih dražbah zdaj pripravlja tretjo prodajo vsega premoženja na Areškem Pohorju. Dubrovski je v okviru stečajnega postopka od decembra 2015 izvedel pet sklopov javnih dražb, na katerih mu je uspelo prodati premoženja v skupni vrednosti skoraj 1,5 milijona evrov.

Sedaj bo premoženje skušal prodati v paketu po znižani izklicni ceni dobrih 6,8 milijona evrov, manjši del preostalega premoženja na Mariborskem Pohorju pa v paketu po izklicni ceni 343.500 evrov, poroča STA. 

Preberite še

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice