V Majšperku je občinski svet razpravljal o predlogu, da bi vsakemu cepljenemu plačali deset evrov ali pa da bi bilo koriščenje novih turističnih bonov možno le za cepljene. Na cepljenju v tamkajšnji občinski zgradbi je bila gneča že brez spodbud.

Vrsta za cepljenje se je v Majšperku pričela že na vhodu v občinsko zgradbo in se nato vila po dolgem hodniku vse do dvorane, kjer je potekalo cepljenje za nenaročene.

Domačini so očitno težko pričakovali cepljenje v domačem kraju.

»Ker je lažje, zato ker mi imamo službe in nam je pač danes najbližje,« je povedala Marjana Kamenšek.

»To bi morale vse občine že zrihtati in bolj bogosto, veste,« je prepričan Franc Korez.

»Tako mi je bolj komot, samo ni dobro organizirano, gre prepočasi, na žalost,« je bila nezadovoljna Ela Novak.

Dolga čakalna vrsta, dodatna dostava cepiv

Na odmerek cepiva je bilo potrebno čakati vsaj uro in pol. Zdravstveni delavci pa so morali že kmalu zaprositi za dodatno dostavo cepiv iz Ptuja.

Cepljenje v Majšperku, kjer so lahko občani izbirali med tremi različnimi cepivi, so na občini organizirali v sodelovanju z Zdravstvenim domom Ptuj, tudi zaradi poziva, ki so ga župani prejeli minuli teden na posvetu z vlado.

»Po informacijah stroke, bi morala biti Slovenija precepljena osemdeset odstotkov, saj je ta delta bistveno bolj nalezljiva in seveda teh odstotkov ne bo enostavno doseči, zato se mi zdi prav, da takoj začnemo. Morda pa kdaj v prihodnosti bo potrebna tudi kakšna finančna spodbuda,« nam je povedala županja Majšperka Darinka Fakin.

Za cepljenje kupon za deset evrov?

Eden izmed občinskih svetnikov v Majšperku je na zadnji seji predlagal, da bi občina tiste, ki se odločijo za cepljenje nagradila tako, da bi jim izdala kupon za deset evrov, koristili pa bi ga lahko le v domači občini, a predlog vendarle ni bil izglasovan.

»Mislim, da je to brezveze, vsak se sam odloči in mislim, da je brezveze, da ljudi silijo. Bodo sami spoznali, da je mogoče vredu,« meni Fredi Fijavž, ki je danes prejel drugi odmerek cepiva.

Obotavljali so se zaradi stranskih učinkov, županja predlaga koriščenje bonov le za cepljene

Za številne ni bila ovira za cepljenje to, da ne bi dobili nagrade, temveč različne informacije o stranskih učinkih.

»Sem kar razmišljala, kaj bi storila, ker slišiš razne stvari, ampak razmere se vse bolj poslabšujejo in sem rekla, da je boljše, da se odločim za cepljenje,« pravi Elizabeta Korže.

Županja Majšperka je sicer zagovornica ideje, da bi turistični bon, ki ga bomo kmalu prejeli vsi državljani, koristili le cepljeni.

»Morda pa je to prava spodbuda. Vemo, da finančna spodbuda je vedno dobrodošla in ena izmed teh možnosti je prav gotovo tudi ta,« pravi Fakinova.

Mobilna enota ta teden še v Kidričevem, prihodnji teden pa v Trnovski vasi in Svetem Andražu

Bolj kot na finančno spodbudo so tisti, ki so se danes cepili, mislili na to, da bodo s tem preprečili morebitno zaostrovanje ukrepov.

»Upam, da sem s cepljenjem storil kaj za sebe in koga drugega,« nam je povedal eden izmed občanov.

Zdravstveni dom Ptuj bo z mobilno enoto nenaročene v četrtek cepil še v Kidričevem, prihodnji teden pa še v Trnovski vasi in Svetem Andražu.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Danvid (nepreverjen)

Sporni možgani 'kaj češ, so taki in drugačni. Če bi vedeli resnico in videli kako pred kamero v živo skupaj padajo in umrejo zaradi cepiva ne bi tako razmišljali. Ne se spraševat ko boste klub temu zboleli in' ali dobivali neke čudne bolezni, ki vas bodo položili čez nekaj let. Zaupate cepivu, ki so ga razvili čez noč? Zaupate in se strinjate da exsperimantirajo z cepivi na vas in vaših otrokih?
Še strinjate da nihče ne rabi odgovarjat za slučajno
slabe posledice cepiva? Če ste vse pritrdili 'je velika verjetnost, da ste človek brez hrptenice in nimate niti slučajno malo kmečke pameti.Ste pohlevna ovca ki uboga in verjame vse kar vam drugi govorijo.

Mark_o (nepreverjen)

A tisti, ki verjame čisto vsem anonimnim zapisom lokalnih čudakov na Facebooku pa ni ovca?

In reply to by Danvid (nepreverjen)

Ragnar The Gread (nepreverjen)

Vtaknite si bone in podkupnine u dupe

O07 (nepreverjen)

Za noben denar se ne prodam,bone pa naj si nekam vtaknejo

Asterix 2 (nepreverjen)

Groza !
Ena županja bi ljudem postsvljala take pogoje. Ženska, za genocid nad slovenskim narodom gre. Že v kratkem času bo treba odgovarjati.

In reply to by O07 (nepreverjen)

neverjem vam (nepreverjen)

V tadesnih občinah se ljudje najbolj bašejo s pecivom.
Tadesnim se bo drastično zmanjšala volilna baza...

Starejše novice