Foto: Jure Banfi
Mariborska občina bo ob Ljudskem vrtu gradila šestoddelčni vrtec, ki bo sprejel več kot sto otrok. Vrtec bo v svoji gradbeni kot tudi uporabni zasnovi poudarjal šport, ob vrtcu pa bodo zrasle tudi igralne površine in drevored.

V območju severno od Mladinske ulice, v neposredni bližini Ljudskega vrta, je trenutno urejenih sedem športnih igrišč na prostem, med drugim za nogomet, rokomet, košarko in tudi odbojko.

Pri tem je med tremi obstoječimi stavbami južno ležeča prenovljena Vila Mladinska, medtem ko sta severno ležeči stavbi opuščeni in dotrajani. 

Glede na nove programske potrebe namerava Mestna občina Maribor v zazidalnem obsegu obstoječih in z veljavnim aktom načrtovanih stavb, gre predvsem za rušenje propadlih stavb in rabo nerealiziranih območij, kot je neizgrajeno pokrito igrišče za balinanje in neizgrajena plezalna stena, v območje severno od Mladinske ulice umestiti športni vrtec.

Tako bo videti športni vrtec ob Ljudskem vrtu (foto: Mestna občina Maribor).

Šestoddelčni vrtec, ki bo sprejel do 132 otrok

Mariborska občina bo tako na omenjenem območju zgradila šestoddelčni športni vrtec, ki bo lahko sprejel do 132 otrok in katerega velikost bo 1565 kvadratnih metrov.

Poleg vrtca bodo zgradili in uredili manjše parkirišče za zaposlene ter obiskovalce.

Ob gradnji športnega vrtca načrtujejo tudi ureditev zunanjega odprtega območja, gre za zunanje igralne površine v obsegu vsaj 1500 kvadratnih metrov, ki bodo ograjne, uredili oziroma zasadili bodo tudi drevored.

Športni vrtec iz ptičje perspektive (foto: Mestna občina Maribor).

Vrtec bo poudarjal šport kot izhodišče v načrtovanju in koriščenju

Mestna občina Maribor je trenutno v fazi pridobitve potrebne dokumentacije. Občina je tako pričela s postopki sprememb in dopolnitev ureditvenega načrta za območje Ljudskega vrta, pri čemer bo za tem sledila priprava samega projekta.

Z gradbenimi deli bodo pričeli po sprejetju vse potrebne dokumentacije in pridobitvi gradbenega dovoljenja, pri čemer bodo sredstva za gradnjo zagotovljena v proračunu občine. 

»Na območju Ljudskega vrta se predvidevajo športne vsebine, zato se je vodstvo Mestne občine Maribor odločilo za športni vrtec, ki bo tako v vsebinskem (arhitekturnem) kot tudi programskem smislu izpostavil šport kot izhodišče načrtovanja in koriščenja. Gre tako za notranje rešitve (plezanje, združevanje prostorov v namene izvajanje telesne vzgoje, 'mini' tekaška steza skozi vse prostore in tako dalje, kot tudi navezave in koriščenje na obstoječe odprte športne površine tega območja,« razlagajo na mariborski občini.

Ob Ljudskem vrtu občina načrtuje še druge investicije

Znotraj območja Ljudskega vrta občina predvideva še prenovo Langerjeve vile s funkcijo prostorov Mestne četrti Koroška vrata in prostorov društev Športne zveze, Zveze mariborskih športnih društev Branik in Olimpijskega komiteja.

Z ureditvijo skupnih prostorov, tudi pripadajočega vrta, želi občina ustvariti medgeneracijski skupnostni četrtni center.

Prav tako bo občina ob Ljudskem vrtu vzpostavila Promenado Toša Primožiča ob zahodnem delu dvorane Lukna, uredila bo košarkarsko igrišče na vogalu Mladinske in Strossmayerjeve ulice, v povezavi proti stadionu Ljudski vrt pa še fitnes na prostem ter garažno hišo pod pomožnim nogometnim igriščem Ljudskega vrta.

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
PuklastiVanč (nepreverjen)

Bravo županu in ekipi ...

Franc s Piramide (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Kaj imam jaz od tega, "navadni" Mariborčan, ki me komercialni šport ne zanima kaj dosti?
Zakaj moram jaz to plačevati?!

TommyHilfiger (nepreverjen)

Kaj pa takrat, ko se zdravis v bolnisnici, kaj imamo ostali slovenski drzavljani s tvojim zdravljenjem? Zakaj ti moramo ostali to placati? Vidis kako hitro se taksno razmisljanje sprevrze nesmisel?

In reply to by Franc s Piramide (nepreverjen)

Viola (nepreverjen)

NE UTRUJAJ SE ZAGOTOVO JE sdsovec pa itak ničesar ne razume. Še malo pa bo itak v Argentini.

In reply to by TommyHilfiger (nepreverjen)

mariborčanka (nepreverjen)

Ne ne bo v Argentini, domobranci, ki so odpotovali po podganji poti se bodo na velika vrata vrnili ?
To zagotavlja "janči" !

In reply to by Viola (nepreverjen)

Alen_le (nepreverjen)

Top!

ašatan (nepreverjen)

Za koliko pa je Arsenović zadolžil meščane Maribor? Zahtevati je potrebno ta podatek, ki bi pokazal realno sliko financ na MOM.

Starejše novice