Hiša Stare trte praznovala deset let od odprtja.

Na mariborskem Lentu je včeraj potekalo praznovanje 10. obletnice Hiše Stare trte. Dogodek v organizaciji Zavoda za turizem Maribor - Pohorje sta z navzočnostjo in nagovorom počastila tudi župan mesta Maribor Andrej Fištravec in direktorica Slovenske turistične organizacije Maja Pak. Odprtju razstav Hiša Stare trte nekoč in danes in Zlata trta je sledil večerni koncert Bilbi, že od poldneva pa sta bila na stojnicah pred Hišo v pokušino tudi izvrstna štajerska vino in kulinarika. 

Stara trta in njena diplomatska vrednost

Po pozdravnem nagovoru začasne direktorice Zavoda za turizem Maribor - Pohorje Simone Pinterič, ki je poudarila pomembno mesto Hiše Stare trte v turistični ponudbi mesta Maribor in destinacije Maribor - Pohorje ter zakrožila 10 let delovanja Hiše, je sledil nagovor gospodarja Stare trte in župana mesta Maribor, ki je ob dejstvu, da je Stara trta najstarejša trta na svetu, in da jo gre kot tako predstavljati v največji možni meri, izpostavil tudi njene »diplomatske zasluge« kot tudi zasluge kolektiva Hiše Stare trte za uspešno delovanje in posledično rast prepoznavnosti Stare trte in njene Hiše doma in na tujem.

Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije, je povedala, da »je zgodba Stare trte tista, na kateri temelji promocija Slovenske turistične organizacije na področju odličnega slovenskega vina in kulinarike v povezavi z butičnim turizmom in petzvezdičnimi doživetji«. 

Ob obletnici Hiše stare trte je zaživela tudi spletna stran staratrta.si.

Sproščeno druženje številnih obiskovalcev in prijateljev Hiše Stare trte se je ob odličnih vinih, domači kulinariki in prijetnih sončnih žarkih nadaljevalo tudi po 18. uri, ko je na oder stopila glasbena skupina Bilbi. Uro in pol dolg koncert je zapolnil letni vrt Hiše Stare trte, ob katerem so potekale tudi otroške ustvarjalne delavnice.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice