Vir: Javni zavod za šport, kulturo, turizem in mladino Radlje ob Dravi
Vodni park Radlje, kjer je urejen biološki bazen, v katerem za kakovost vode skrbijo na naraven način, je pred nekaj dnevi odprl letošnjo kopalno sezono, za katero upravljavci upajo, da bo prinesla več sončnih dni kot lanska.

Upravljavec Vodnega parka Radlje je letos poskrbel za več novosti, med drugim so na voljo postajališča za avtodome in dodatna igrala, poroča STA.

Občina Radlje ob Dravi je s pomočjo evropskih sredstev v naravnem okolju v bližini reke Drave in ribnika Reš zgradila vodni park, katerega središče je biološki bazen. V njem kakovost vode vzdržujejo na naraven način, brez uporabe kemikalij, le s posebnimi rastlinami, posajenimi ob robu bazena, in s sistemom pretakanja vode. Vodni park so odprli avgusta 2014, sprva je z njim upravljal javni zavod, zdaj ima infrastrukturo v najemu podjetje Partner.

V bazenu so lani našteli nekaj manj kot 20.000 kopalcev, v štirih glamping hiškah, ki so postavljene poleg, pa skoraj 300 nočitev, je za STA povedal prokurist družbe Partner Tadej Kuzmič

V glamping hiškah so gostili goste iz domala celotne Evrope, zanimanje je veliko, tako da v prihodnje načrtujejo dodatne glamping hiške, je povedal Kuzmič. So pa za obstoječe štiri že letos uredili novost, in sicer lastne kopalnice. Doslej so namreč gostje glamping hišk uporabljali sanitarije, ki jih uporabljajo tudi drugi kopalci v bazenu.

Letošnja novost je tudi trinajst novih, s priključki urejenih parcel za avtodome, ki jih še v teh dneh urejajo na makadamski površini ob robu vodnega parka, ob potoku. Prvotno je bilo postajališče za avtodome predvideno na asfaltiranem delu, a se je skozi leta izkazalo, da je v času vrhunca sezone v kopališču območje bolj potrebno za parkiranje avtomobilov.

Upravljavec radeljskega vodnega parka je letos poskrbel tudi za nekaj dodatnih igral za najmlajše, posadil nekaj dodatnih dreves, saj se je pomanjkanje sence izkazalo kot slabost, in uredil dostop v bazen za invalide.

Za kopanje v radeljskem vodnem parku je občina Radlje ob Dravi tudi letošnje poletje za dneve med tednom zagotovila brezplačne karte za osnovnošolce iz občine, se je pa nekoliko spremenil sistem prevzemanja kart.

Na Koroškem so s poletnimi kopalnimi sezonami že začeli tudi v letnih kopališčih v Slovenj Gradcu in na Ravnah na Koroškem.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice