Foto: Jure Banfi
V času med 22. in 29. septembrom so in še bodo Maribor preplavile manjše in večje športne prireditve, namenjene spoznavanju različnih vadb, klubov in športnih dejavnosti.

Celotedensko dogajanje v okviru Evropskega tedna športa se bo zaključilo v Športnem parku Tabor, kjer se bo v soboto, 29. septembra, od 15. ure dalje odvijal Festival športa Maribor 2018. 

Na Festivalu športa se obiskovalci spoznajo z različnimi športi

Festival športa je vsako leto namenjen predstavitvi različnih klubov in društev, dogodek pa poteka pod organizacijo Športne zveze Maribor, v sodelovanju z Mestno občino Maribor. Na njem se lahko obiskovalci spoznajo z različnimi športi, dejavnostmi ter delovanji klubov. 

Letos se na Festivalu športa predstavlja 16 različnih športnih organizacij: Društvo šola zdravja, Boks klub Đuli boxing team, Društvo gluhih in naglušnih Podravja, Športni klub favorit, Hokejsko drsalni klub Maribor, JJK ADK Maribor, Ženski rokometni klub Branik, Športno društvo Maribor Generals, Aikido društvo 1994 Maribor - Slovenija, Atletsko društvo Štajerska, Rafting klub Maribor, Športno društvo Ultimate Frisbee, ŠD Ares, NK Maribor, Teniški klub Branik, JP Marprom.

Foto: Jure Banfi

Evropski teden športa je predstavljal vrhunec športnega dogajanja 

Evropski teden športa letos v Mariboru nosi še posebno težo, saj se Maribor ponaša z nazivom Evropsko mesto športa 2018. Tudi zato so tovrstni dogodki v letošnjem letu za mesto še posebej pomembni. Ob številnih večjih mednarodnih in širše odmevnih športnih dogodkih, ki so se letos zgodili v mestu, predstavlja Evropski teden športa vrhunec športnega dogajanja namenjenega široki populaciji.

S tovrstnimi dogodki želi Mestna občina Maribor, v sodelovanju s Športno zvezo Maribor in ostalimi športnimi institucijami spodbujati športno udeleževanje in povečevati delež športno aktivnega prebivalstva v mestu. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice