Foto: Jure Banfi
Nedavno se je v Mariboru zgodil protest, na katerem so zbrani izkazovali nasprotje z vladnimi ukrepi, a je večina očitkov letela na mariborskega župana Sašo Arsenoviča. Prišlo je tudi do zažiganja njegovih slik. Sedaj se je na dejanja odzvala občina.

Na Trgu generala Maistra, nedaleč od sedeža mariborske občine, se je v začetku decembra zbralo okoli sto protestnikov, ki so skupaj pozivali k odpravi ukrepov proti zajezitvi epidemije koronavirusa in k odstopu župana Mestne občine Maribor Saše Arsenoviča

Zbrani so mu očitali korupcijo, klientelizem in tudi nezakonite posle, s katerimi naj bi prijateljskim podjetjem omogočal velike zaslužke.

Na samem protestu je prišlo tudi do sežiganja županove podobe

Mariborska policijska uprava je takrat sporočila, da shoda organizatorji niso prijavili, zaradi česar varnost udeležencev pred širjenjem koronavirusa ni zagotovljena, prav tako ni zagotovljenega izpolnjevanja pogoja PCT. Policisti so zato udeležbo odsvetovali.

Za odgovore, kako se na dogodek odziva župan Saša Arsenovič in ali meni, da morda nedavni protest zaradi prihajajočih volitev nosi politično noto, smo se obrnili na Mestno občino Maribor.

Na občini menijo, da je imel protest tudi politični element

Na mariborski občini poudarjajo, da so protesti, javni shodi in javno izražanje mnenj ustavna pravica državljanov in del demokratične družbe. 

»Organizacija protestov oziroma shodov je zakonsko jasno določena, dejanja oseb na protestih stvar individualne presoje,« izpostavljajo na Mestni občini Maribor.

Pri tem dodajajo, da je tudi kritična miselnost del demokratične družbe in da je dobrodošlo, da kritika ni osnovana na zavajanjih

»Župan Saša Arsenovič verjame, da je s svojim delom, realizacijo projektov in načrti za prihodnost, ki bodo prinesli nadaljnji razvoj Maribora, pokazal jasno vizijo in odločenost, kako naprej. Glede na to, da je organizator protestov napovedal predstavitev županskega kandidata, imajo protesti zato tudi politični element,« menijo na občini.

Foto: Jure Banfi

Očitki na podražitve in podporo uvedbi pogoja PC

Veliko očitkov, ki so jih izpostavili protestniki, leti na nedavne podražitve ogrevanja v Mariboru in tudi na podražitve drugih občinskih položnic.

Na občini na očitke odgovarjajo, da se v zadnjih dveh letih, razen trenutnih cen ogrevanja z Energetiko Maribor, cene javnih storitev v Mariboru niso zvišale

»Zaradi nepravočasnega zakupa plina Energetike Maribor in posledične višje cene toplote smo na Mestnem svetu Mestne občine Maribor sprejeli sklep o subvenciji v višini 30 odstotkov za vse gospodinjske odjeme. Zaradi svetovnega dviga cen energentov in surovin bomo na eni izmed prihodnjih sej predlagali ukrep za ublažitev posledic rasti cen,« poudarjajo na občini.

Kot zadnje je eden od očitkov tudi županova podpora uvedbi pogoja PC (preboleli in cepljeni). Tako smo občino povprašali, ali župan še vedno podpira omenjeno uvedbo pogoja PC.

»Župan Mestne občine Maribor podpira stroko, znanje in njihova priporočila,« zaključujejo na občini.

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
morgan m (nepreverjen)

Sedaj zahtevajo odstop prej so ga pa volili

Ma gdo so (nepreverjen)

youtube.com/watch?v=zB739zkvXEA

In reply to by morgan m (nepreverjen)

Franc s Piramide

Srat me prtisne, ko samo slišim "Arsenović"

Leka (nepreverjen)

Ne ga star v hlače Franc,ker smrdiš.

In reply to by Franc s Piramide

Franc prav musli (nepreverjen)

Dok imamo Bosanace u politiki ne bo slovenske identitete ne bo zadovoljstva u ljudstvu ne bo uspeha ne bo kulture i ne prijaznosti ... vladali bodo vandali barabe cigani muslomanci

In reply to by Leka (nepreverjen)

prerok (nepreverjen)

Tudi bedaki morajo imeti svoje veselje!!!

Muhamad (nepreverjen)

proti Nacistom

In reply to by prerok (nepreverjen)

Starejše novice