Mariborski brezdomci se trenutno gnetejo na komaj 180 kvadratnih metrih površine, občina bi jih premestila v večji prostor.

Mestna občina Maribor ima na voljo 80.000 evrov za novo lokacijo, na katero bi namestili brezdomce v Mariboru. Trenutno se jih na borih 180 kvadratih na Ruški cesti, kjer imajo problem tudi z dotrajano električno napeljavo, gnete 24, povrhu še brez mogočnosti za koriščenje zunanjih površin, saj je na voljo zgolj pločnik pred vhodom v prostor.

Potrebno bo odobravanje okoliških prebivalcev

Na občini sedaj pospešeno iščejo novo lokacijo v izmeri 300 kvadratnih metrov, a morebitnih lokacij še ne želijo izdati. Vsekakor nameravajo prej pridobiti odobravanje okoliških prebivalcev. Prostor na Ruški sicer ni edini, kamor se lahko zatečejo brezdomci. Na voljo so tudi kontejneri Nadškofijske karitas Maribor, kjer lahko prespi do 40 ljudi.

Kralji ulice že z novimi prostori

Kot je za STA dejal predsednik društva Kralji ulice Bojan Kuljanac, so si pred mesecem dni našli nove prostore na Preradovičevi ulici za izvajanje aktivnosti preko Javnega medobčinskega stanovanjskega sklada Maribor. Trenutno dvakrat na teden izvajajo aktivnosti za otroke marginaliziranih skupin iz tamkajšnjih stanovanjskih blokov. Obišče jih lahko do 60 otrok.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice