Zobozdravnik Nermin Suljić je še vedno zaposlen v Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca.

Mariborsko sodišče je zobozdravnika Nermina Suljića, zaposlenega v Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca, spoznalo za krivega storitve kaznivega dejanja spolnega nasilja in ga obsodilo na pogojno kazen eno leto zapora s preizkusno dobo treh let, sta razkrila Večer in Dnevnik.

Sodišče mu je izreklo pogojno kazen eno leto zapora s preizkusno dobo treh let, a sodba še ni pravnomočna.

Obdolženi je še zmeraj zaposlen v zdravstvenem domu. Kot so pojasnili za STA, jih je o sodbi obvestil v sredo popoldne.

Ob tem so v Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca navedli, da so na zdravniško zbornico že marca posredovali predlog o uvedbi izrednega strokovnega nadzora in zaprosili za obravnavo na odboru za pravno-etična vprašanja zbornice. Od tam so jih v začetku junija obvestili o uvedbi izrednega strokovnega nadzora in imenovanju komisije.

O izvedbi in zaključkih jih zbornica doslej še ni obvestila, prav tako niso obveščeni o obravnavi na odboru.

V zvezi z internim strokovnim nadzorom v njihovem zavodu so pojasnili, da je ta pokazal, da ni bil izpuljen napačni zob, kot tudi, da pacientka ni redno obiskovala zobozdravnika. Komisija je sprejela sklep, da v omenjenem primeru ni prišlo do strokovne napake.

Po obsodilni sodbi pa so v zdravstvenem domu poudarili, da ostro obsojajo vsakršno spolno nadlegovanje, trpinčenja ali kakršnokoli drugo obliko nasilja ali diskriminacije. Dodali so, da je mariborski zdravstveni dom samo formalni delodajalec, ki ga je v začetku specializacije določila zdravniška zbornica, ki je tudi plačnik specializacije.

Sicer pa Suljić očitke v celoti zanika, svojo trditev pa je podkrepil s podpisom izjave, da v primeru pravnomočnosti sodbe odpoveduje pogodbo o zaposlitvi na dan pravnomočnosti sodbe, so še dodali.

Očitkov zoper zobozdravnika pred začetkom sojenja niso komentirali niti v Zdravniški zbornici Slovenije, saj da za obtožbe niso vedeli.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice