Foto: Biserka Sijarič
Najvzhodnejše slovensko mesto Lendava leži na stičišču različnih kultur, ki se kaže v pestrem prepletu slovenskega, madžarskega, hrvaškega, romskega, judovskega ter ostalih izročil.

Sprehodite se skozi judovske zgodbe v starem mestnem jedru, občudujte organsko arhitekturo gledališke in koncertne dvorane, dovolite metuljem, da vas popeljejo skozi mojstrovine likovnih umetnikov na gradu – do 31. januarja 2020 si oglejte razstavo velikanov Christo & Jeanne-Claude, najbolj znanih umetnikov »prekrivanja« umetniških in kulturnih stvaritev ter poslopij na svetu. 

Stolp in Hotel Vinarium vabita v osrčje vinogradov

V osrčju vinogradov tudi v zimskem času doživite prelep razgled na okoliške dežele. Stolp Vinarium s svojo višino 53, 5 metra vabi na razgledovanje na griče in ravnice štirih držav.

Okusite vinsko kapljico domačih in tujih ponudnikov ter se posladkajte z gibanico; decembra si lahko v kupoli ogledate tudi razstavo Čarobni prazniki štirih dežel - najvišji razgledni stolp v Sloveniji vas pričakuje! 

V okoliških vinogradih ste lahko priča posebnemu doživetju Hotela Vinarium, razpršenega hotela, ki pod svoje okrilje združuje vinske kleti, v katerih je moč prenočiti in počitnikovati. Postanite gospodar ene izmed zidanic z dih jemajočim razgledom na fantastični lokaciji, kjer boste lahko uživali v miru in tišini ter se predajali kulturi, razvajanju v termah in odlični kulinariki! Doživite gostoljubje, ki ne pozna meja!

Foto: Sandi Baumgartner

Festival Vinarium vrhunec poletja, za konec leta še Advent v Lendavi

Lendavo, ki kandidira za naziv Evropske prestolnice kulture leta 2025, je vredno obiskati zaradi bogatega dogajanja, katerega vrhunec predstavlja Festival Vinarium. Gre za osrednji festival v širši regiji, ki se odvija zadnja dva tedna avgusta do začetka septembra, in ga sestavljajo tri osrednje tradicionalne prireditve: Mednarodno tekmovanje v kuhanju ribje čorbe, Bogračfest in Lendavska trgatev.

Prireditve so začinjene s kulturo, tradicijo in kulinariko ter dogodki, ki konec poletja popestrijo dogajanje ter v Lendavo privabijo skupno okrog 20.000 obiskovalcev.

Tudi ob koncu leta ste v Lendavi lahko priča številnim dogodkom decembrskega programa, z mnogo glasbenimi in pevskimi koncerti, otroškimi dogodki, božičnim bazarjem, pohodom z baklami in seveda tudi silvestrovanjem na prostem! Letošnja novost pa je drsališče v mestnem parku, ki deluje med letošnjim decembrom in marcem prihodnje leto. Prav lepo vas vabimo, da se nam pridružite!

S spleta

Komentarji (0)

Log in or register to post comments

Starejše novice