Svet Zavoda za turizem Maribor je danes v časniku Večer objavil razpis za novega direktorja mariborskega zavoda za turizem.

Odstop Doris Urbančič Windisch, ki je zapustila direktorski položaj po lastnih navedbah iz osebnih razlogov, je začel veljati 22. septembra. Kot smo poročali, je po prenehanju z delom na zavodu za turizem pričela z delom na Mestni občini Maribor.

Tam so za Mariborinfo potrdili, da so z Urbančič Windischevo sklenili delovno razmerje za določen čas treh mesecev zaradi povečanega obsega dela, ki ga bo opravljala na Uradu za gospodarske dejavnosti. Za delo bo prejemala plačo na ravni 42. plačnega razreda, kar pomeni 2200 evrov bruto mesečne plače.

Trenutn zavod kot vršilec dolžnosti direktorja vodi Jure Struc. Svet Zavoda za turizem Maribor je danes v Večeru objavil razpis za novega direktorja. 

Razpis za novega direktorja je pripravljen po novem odloku o ustvanovitvi zavoda, iz katerega so lani izstopile okolišče občine in se zdaj imenuje Zavod za turizem Maribor. 

»To bo prispevalo k hitrejšemu prehajanju na nov način financiranja, s katerim želimo doseči večjo transparentnost pri porabi sredstev in večjo učinkovitost zavoda pri razvoju turizma v mestu in okolici,« je za STA dejala podžupanja Alenka Iskra.

Kandidati, ki se bodo prijavili na razpisano delovno mesto s štiriletnim mandatom, morajo imeti najmanj visokošolsko univerzitetno izobrazbo in najmanj pet let delovnih izkušenj, od tega vsaj tri leta na vodilnih delovnih mestih, ne pa več nujno v turizmu. Prijave lahko oddajo v prihodnjih petnajstih dneh.

Za favorita občine velja nekdanji direktor trženja Pivovarne Laško in bivši direktor časopisne hiše Večer Struc, ki ga je svet zavoda na začetku prejšnjega tedna imenoval za vršilca dolžnosti direktorja, poroča STA

»Mislim, da smo našli dobrega človeka, ki je navajen delati v velikih sistemih, ki razume marketing, ki razume blagovne znamke. Vizija, ki nam jo je predstavil, je izjemno dobra,« je o njem pred dnevi povedal župan Saša Arsenovič.

Struc je svojo prijavo na razpis po nedavnem poročanju časnika Večer že napovedal, prav tako samostojna podjetnica in vodja društva Top Martina Rauter.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice