Ministrstvo za infrastrukturo je objavilo poziv za javno-zasebno partnerstvo pri obratovanju Letališča Edvarda Rusjana Maribor.

Na spletni strani ministrstva je objavljen poziv potencialnim promotorjem, da oddajo svoje vloge o zainteresiranosti za izvedbo javno-zasebnega partnerstva za projekt dolgoročnega obratovanja drugega največjega mednarodnega letališča v Sloveniji.

Kot je razvidno iz poziva, je rok za oddajo ponudb do vključno 16. marca.

Kot v pozivu še navaja infrastrukturno ministrstvo, trenutno za letališče poteka priprava sprememb državnega prostorskega načrta, ki bo podlaga za posodobitev obstoječega letališča glede na potrebe sodobnega potniškega in tovornega prometa. 

V okviru javno-zasebnega partnerstva je v načrtu dolgoročno obratovanje letališča, ki obsega razvoj letališke infrastrukture in spremljajočega komercialnega programa. 

Promotorje ministrstvo zato spodbuja, da brez omejitev predstavijo lastne predloge, za katere menijo, da so finančno, tehnično in pravno optimalni za dolgoročno uspešno obratovanje letališča.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Hojs (nepreverjen)

Potrebno je čim hitrješe sprejetje DPN-ja za podaljšanje steze. Ministrstvo za infrastrukturo pa to že lep čas zavlačuje in leži v predalu

Starejše novice