Univerzitetni klinični center Maribor je danes v časnikih Večer in Delo objavil razpis za direktorja kliničnega centra za naslednja štiri leta.

Direktorju Univerzitetnega kliničnega centra Vojku Flisu 19. junija poteče mandat, doslej pa se še ni javno opredelil glede morebitne ponovne kandidature. Rok za prijavo je dvanajst dni

Pogoji, ki jih morajo izpolnjevati kandidati za direktorja, so druga stopnja izobrazbe, najmanj pet let delovnih izkušenj na primerljivo zahtevnih delovnih mestih, znanje angleškega ali nemškega jezika ter poznavanje organiziranosti in delovanja zdravstvenega zavoda in ureditev na področju zdravstvene dejavnosti, zdravstvenega varstva in zdravstvenega zavarovanja.

Po nejasnosti glede veljavnosti potrditve razpisa na marčevski dopisni seji je razpis v petek ponovno potrdil nekoliko preoblikovani svet zavoda Univerzitetnega kliničnega centra Maribor, ki ga po novem vodi novoimenovani predstavnik ustanovitelja Kazimir Miksić.

Direktorja mora po imenovanju potrditi še vlada

Na petkovi seji so tudi imenovali člane razpisne komisije. To sestavljajo člani sveta zavoda Boris Miha Kaučič, Suzana Jarc in Federico Victor Potočnik, ki bodo po poteku 12-dnevnega roka za prijavo na razpis pregledali vloge in ugotovili, kateri kandidati izpolnjujejo pogoje. Ti se bodo kasneje predstavili svetu zavoda, ki nato opravi izbor.

Direktorja Univerzitetnega kliničnega centra Maribor, ki ima štiriletni mandat, po statutu imenuje in razrešuje svet zavoda s soglasjem ustanovitelja, torej vlade.

Prej predstojnik oddelka za žilno kirurgijo na kliniki za kirurgijo Univerzitetnega kliničnega centra Maribor Vojko Flis je bil za direktorja druge največje bolnišnice v državi imenovan junija 2017, ko je potekel mandat dotedanjemu vršilcu dolžnosti direktorja Janezu Lavretu.

Položaj direktorja Univerzitetnega kliničnega centra Maribor se je leto prej sprostil po 20 letih, ko je dolgoletni direktor Gregor Pivec odstopil.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice